2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

E-boda i200: A belső érték a lényeg

A Távol-Keleten készül és a szomszédból érkezik: az ára meglehetősen barátságos, csak a képét ne lássam...

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A motorháztető alatt egy Intel Z2520 SoC ketyeg, ami nem fiatal, de legalább öreg.
Ezt megfejelték 2 GB DDR2-es RAM-mal, valamint egy PowerVR 544MP2-es grafikus gyorsítóval. Ha már jó nem lett a kijelző, legalább gyors legyen.
Szent igaz, gyors a gép. Ezért is gondolom, hogy ennyi pénzt megért. Még van a gépben egy 8 GB-os memória, melyen az Android 4.4.2 kényelmesen elterpeszkedik és nagyon jól érzi magát. Mindebből ~4,3 GB szabadon felhasználható.

A kedvelt szintetikus teszteket nem futtattam le, illetve csak egy Antutut, de ott siralmas az eredmény, ami azért is meglepő, mert teszi a dolgát akadás nélkül a masina. RR3 szépen gördülékenyen fut rajta, bár ilyen felbontás mellett nem kell megszakadnia a GPU-nak. Az Intel sajátossága sajnos, hogy melegszik a hátlap huzamosabb használatnál.

A multitask viszont baromi stabil és gyors. Chrome megnyitva 6-7 lappal,közben szól a zene a gyári Android zenelejátszóból, mellette RR3 háttérben fut, és ha megnyomom az alkalmazásváltót, szó nélkül vált, nem töltöget, nem kérdez, teszi, ahogy kell! Mindezt úgy, hogy közben Facebook, Facebook Messenger, Viber triumvirátus is szépen ott csücsül a RAM-ban, és az első érintésre felugrik, ha kell.

A gyári szoftverkínálat nem nagy. Kapunk ugye egy alig módosított KitKat firmware-t, melyen igazából csak a launchert módosították annyiban, hogy az app drawer a cég logóját ábrázolja. Előre telepítve kapjuk az ES file explorert,a DocsToGo-t és egy 3G dongle kezelő programot, ha esetleg USB sticken akarjuk fellőni a hálózatra. Valamint van egy netes rádióalkalmazás, ami tud magyarul, a TuneIn Radio.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.