2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dupla Napalm az izomkockában

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Voodoo 5 5500 modern házba költözött

[ ÚJ TESZT ]

Beköltözés

A Thermaltake Lanbox Lite házikója nagyon pofás darab. Micro ATX-es ház létére elég nagyra nőtt - ebből következően kényelmesen elfér benne egy nagy teljesítményű konfig is. Az alaplap vízszintesen helyezkedik el benne, ennek megfelelően a videokártya pedig függőlegesen - vagyis pont kilátszik a ház plexi oldalán (ellentétben a legtöbb plexis házzal, melyek a sokkal érdektelenebb alaplapot mutatják). A ház könnyen szerelhető, ám rengeteg - többnyire kézzel hajtható - csavart kell oldanunk, mire darabokra tudjuk szedni a konfig beépítéséhez.

Mint látható, az alsó és oldalsó burkolat nem mozdítható, hanem egy U alakú egységet képez. Az alaplap tálcája, és a tápegységet, valamint az optikai meghajtókat tartó keret viszont kiszerelhető, így ezeknek az alkatrészeknek a rögzítése, bár csavarokkal történik ugyan, de nagyon egyszerűen kivitelezhető. A ház bal oldali plexijének sarkába egy függőleges merevlemez helyet alakítottak ki. Ide a gyártó ajánlása szerint plexi tetejű WD Raptor merevlemezt érdemes szerelni, és így működés közben is szemrevételezhetjük winchesterünk működését. A megoldás hátránya, hogy amennyiben nem rendelkezünk ezzel a méregdrága adathordozóval, úgy egy üres fémszínű keret csúfoskodik a plexi sarkában. A többi merevlemezt (szám szerint 2 db-ot) a ház aljába szerelhetjük, egy szintén eltávolítható keretbe. Amennyiben azonban egy akkora videokártyával rendelkezünk, ami túllóg az alaplapon (például egy GeForce 8800 GTX - igen, akár egy ekkora batár is beszerelhető ebbe a házba), akkor ezt a keretet nem tudjuk beszerelni, így csak oldalra, vagy egy 5.25"-os helyre szerelhető merevlemez.

Íme az alaplap, a tálcára szerelve, CPU hűtővel és memóriákkal, valamint természetesen a Voodoo 5-ös kártyával. A két 6 cm-es ventilátor a processzorról hivatott leszívni a meleg levegőt. Ennek ilyen régi konfig esetében nincs sok jelentősége, ám ebbe a házba egész durva gépet is nyugodt szívvel építhetünk, akkor pedig jól jön a légáramlat. Dolgukat 12V-ra kötve is egész halkan teszik, így dicséret illeti őket. Ugyanez már nem mondható el a ház elejébe szerelt 9 cm-es légkavaróról, ami ráadásul kéken világít, így inkább kikötöttem, hogy ne rontsa az összképet.

Íme a házasítás pillanata :)
Az alaplaptálcát csak a szerelés végén érdemes teljesen betolni, mert úgy könnyebb hozzáférni a csatlakozókhoz. Hiába, annyira azért nincs sok hely a házban, mégiscsak egy Micro ATX-es mini házról beszélünk :)

Itt pedig már a készre szerelt gép látható. Sajnos a plexi oldallap szellőzőrostélya kicsit rontja a betekintést a videokártyára, ám így is szépen látszik működés közben is. Ami megjelenésekor csak egy sikertelen termék volt, az mára már legenda lett, így hát megérdemli, hogy közszemlére helyezzék. Bár nem túlzottan kedvelem a különböző fényt kibocsátó PC-s komponenseket, lehet hogy a jövőben még egy piros fénycsövet beszerzek a kártya fölé, hogy igazi dicsfényben sütkérezhessen :)

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.