2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Dujv-> Bp ->Dujv

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Még reggel volt. Akkor szálltam fel a buszra, vagyis vártam rá. De már akkor láttam, hogy...

[ ÚJ TESZT ]

Még reggel volt. Akkor szálltam fel a buszra, vagyis vártam rá. De már akkor láttam, hogy nem sok esélyem lesz a helyre. Vagyis hogy üljek. Egy lelkész várt a buszmegállóban 6 gyerekkel. Az utcánkban lakik csak azért tudom hogy lelkész. A 6 gyerekből 5 az övé.. A felesége eléggé lestrapált mindig, akárhányszor látom az utcában. Szóval ott várt ez a 6 gyerek. Már a buszmegállóban szét akarták egymást tépni. Mi lesz ha össze lesznek zárva a buszon?Én meg egyre azon aggódtam hogy legyen helyem. Utálom ha állni kell. Különben is bérletem van engedjenek előre. Fejlődő szervezetek. Kell nekik a kiképzés.
Jött a busz. Szerencsére volt hely. De nem annyi hogy kellő messze kerüljek a gyerekektől. Na nem azért mert utálom őket. Bár lehet hogy ez is szerepet játszott a dologban. Csak azt akartam, hogy nyugodtan megnézhessem a dr house legújabb részét munkába menet.

Ezek a kis pöcsök odaültek a mellettem lévő 2 székre. Mögöttem meg a 2 kislány. Szintén a banda tagjai. A kislányok hobbija az első perctől kezdve a háttámla ritmikus rugdosása volt. Szerencsére apura hallgattak. Abba hagyták amikor rájuk szólt.
A kis papnövendékek mellettem folyamatosan autós játékokról beszéltek. Szerencsétlen kis arcok még álmukban is valami autós gamet tolnak. Egymásnak mesélgették, hogy egy jobb estén arról almodnak hogy valami drága ferrarival mennek az iskolába. : )
Jelentkezzen aki látott már papot ferrarival dolgozni menni,

A dr house részről letettem. Túl álmos voltam hozzá. Kómába estem adony mellett. Egészen a népligetig fel se ébredtem. Mikor kinyitottam a csipát. A kis gyíkok áttértek a need for speed carbonról a midtown madness kibeszélésére.

Busz megáll. Én meg rajt.
Metró metró hév. Munkahely.

20:00 kor vége.

Busz Villamos metró.

Na itt megint láttam hogy nem esélyes a hely megszerzése, Sokan álltak sorba. Mellettem egy ismerős remélte ugyanazokat amit én. Legyen helyem.. és ne alkoholista üljön mellettem. Ja és ne gyerek.
Ráadásul, ahogy közelebb értem a bejárathoz, láttam, hogy a kedvenc buszsofőr visz ma haza.
Az egy kopasz emberutáló nagydarab majom. Eddig ahányszor akartam hazautazni azzal a busszal, amit ő vezetett mindig belekötött valamibe. Egyszer hogy nincs érvényesítő a bérlethez. Másszor meg kb azért mert nincs ráírva a bérletre valami szám.
Párszor összevesztem vele. Meg magamban elküldtem a picsába. Persze hangosan nem . mert erősebb, meg nagyobb is megveretni meg nem akarom magam.
Most fura módon nem baszakodott. Rá se nézett a bérletre. Persze azért a mögöttem lévő gyerek diákjába belekötött. Nem engedte diákjeggyel utazni. Egészet vetetett vele. Biztos kap valami jutalékot az utasok után. Mindenkit jól lehúz aztán részesül a haszonból. Találtam magamnak egy helyet. Nem túl ideális mert , nem az ablak melletti. Így meg rálátnak a képernyőre. Na de kit érdekel ez.. láthatják hogy mit irok. 
pl az a néni aki a jobb oldalamon ül.
Épp szalonnás kenyeret eszik. Előkapta a szatyorból a félig megkezdett kenyeret meg a szalonnát aztán küldi lefele. Van almája is. Az fel van vágva. Ki tudja mi van még a szatyorba. Mindjárt előveszi a bort vagy a páleszt. Ja és minden hermetikusan el van zárva mindentől. A szalonna vagy 4 zacskóba volt benne. Az alma dettó. Egy cseppet sem idegesítő ez az zörgő hang. Kész pvc gyár az a szatyor .. Hol fért el a kaja?

Kíváncsi vagyok hogy a bal oldalamon ülö csaj mikor szol hogy vegyem ki a könyököm a veséjéből mert nem romantikus. Vagy hogy ne ismerkedjek.

A néni közbe befejezte az evést és bevágta a szunyát.

Érdekes hogy a buszon mindenkinek fokozott szaga van. Pl. a bácsi aki mögöttem áll és bámulja a monitort, elég dohány szagú. Több 10 éves aktív dohányzással lehet elérni ezt a hatást. Semmiféle márkás vagy márkátlan illatosító nem nyomja el a szagot.
Az elöttem álló srác benzin szagú . Vajon mitől vagy hol járt hogy erősen árasztja a kabátja ezt az illatot?

Elhagytuk Százhalombattát.
Utálom a lassú járatokat mindenhova bemennek. Cserébe sok nép felszáll akit lehet elemezni.
Hm közbe leszálltak elég sokan. Helyes  nincsenek szagok. Vagyis van. A néni szalonnája valahohogy a zacsi gyár tetején maradt és most ezt érezni 3 székes körzetben. A néni meg horkol. Kéne egy fényképes busz blog. Lefényképezni ahogy alszanak az emberek, Én pl. szigorúan nyitott szájjal szuszogva alszom a buszon. Utána mindig nymnyognom kell hogy jöjjön a nyál a számba. A néninek is nyitva a szája néha becsukja mikor részlegesen felébred.

Na itt vagyunk Adonynál. Leszáll a dohány szagú bácsi. Kár. Hiányozni fog a nikotin amit a ruhájából passzív dohányoztam ki magamnak.
Tudtátok hogy adony az város? Ez egyáltalán nem látszik rajta. Viszont a kocsma jó helyen van. Közvetlen a buszmegállóba. Értsd: leszállsz a buszról és ott a kocsma ajtaja egy fél lépésre. Igazán jó hely az alkoholistává váláshoz. Hazaérsz a munkábol és első utad a kocsmába vezessen. Amúgy tuti jól megy a pub mert emlékeim szerint tavaly karácsonykor nyitott és most már teljesen fel van újítva meg műanyag ablakok új fa székek. Meg biliárd asztal. Wellness központ.

Mára ennyi… holnap utazok megint

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.