2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Dream Machines DM2 Comfy - fő a kényelem!

A kis lengyel cég egere simán felveheti a versenyt akármelyik nagy gyártóéval, és még az ára is korrekt.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A két főgomb működéséről 20 millió kattintásra tervezett kínai Omron D2FC-F-7N kapcsolók gondoskodnak (nem garancia, hogy ki is bírnak ennyit, általában hamarabb elhaláloznak). A klikk-feel nem rossz, noha van némi holtjáték a lenyomás előtt (a post-travel elhanyagolható). Aki érzékeny az ilyesmire, annak kelleni fog egy kis idő, mire hozzászokik (ha hozzá tud egyáltalán). Egy erős közepes minősítést adnék nekik, de én szigorú vagyok, és a Logitech rugós gombjaira esküszöm.

A görgő használata kellemes, a fokozatok jól elkülönülnek, de a görgetés egyáltalán nem nehézkes. A mintázat lehetne egy fokkal jobb, kicsit csúszósnak tűnik, de nekem nem okozott gondot a használata. A középső gomb lenyomásához pont megfelelő erő kell (számomra, ez erősen intuitív), nem túl nehéz a lenyomása, de nem is túl könnyű, így véletlen klikkektől nem kell félni.

Az oldalgombok holtjátéka kellemetlenül nagy, de cserébe a kapcsolók puhák alattuk. Az elhelyezésük is ideális volt számomra. A hangjuk érdekes, az elülső vagy kétszer olyan hangos. Lehet, hogy ez csak az én példányomnál van jelen.

A DPI-váltók tökéletesek a célra, amire tervezték őket. Nincsenek útban, nem állnak ki túlságosan a burkolatból, de nem is süppednek be teljesen.

A gombok hangjáról, valamint a holtjátékukról készítettem egy videót, ami ezen a linken elérhető.

Talpak, kábel

A talpak viszonylag jók, noha a tartósságuk kérdéses, de szerintem nem kopnak el túl hamar (szövetpadon talán évek kérdése). Az súrlódásuk nem elhanyagolható, a tömör teflon értelemszerűen sokkal jobb, de gyárihoz képest abszolút rendben vannak.

A kábel szövetborítású, és emellett rettentő merev, méghozzá annyira, hogy bungee nélkül egyszerűbb volt beállítani. Aki nem fél a garanciavesztéstől, az szerintem cserélje mihamarabb valami hajlékonyabbra, sokkal kényelmesebb lesz az egér használata. A hossza egyébként 1.8 méter, az USB csatlakozó pedig aranyozott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.