2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

DöntÉSkényszer 5: A döntések döntése

Homályos idők története lesz ez. Történhetett volna akár így is. [Az írás a koronavírus előtti időkben íródott]

[ ÚJ TESZT ]

Egyedül

Mindenkit megrázott a brutális és értelmetlen gyilkosság. Értették is meg nem is. Megváltoztak az emberek. Kihalt belőlük valami. Nem lettek sem többek vagy kevesebbek, csupán csak mások. Mintha vágyták volna a halál nyugalmát, a könnyebbséget. Az öngyilkosságot senki sem választotta a hosszú korok alatt, de most egy új megoldás került kezükbe: életük megbecstelenítése nélkül kerülhettek át Isten birodalmába. És távoztak számosan. Ki kétségeitől hajtva, ki pedig az Atya elvesztésével járó fájdalom vezérlete alatt. Tomnak tehetetlenül kellett végignéznie az emberiség végnapjait. Végéhez közeledett az általa megvalósult jövő.

Mindenhatóvá lett az egykori Thomas Scythe, elméje korlátlanságával. Ez a hatalom azonban csak arra volt jó, hogy lássa, amint elforgácsolódik az ember egykori nagysága, dicsősége és mivel az emberek végleg eltűntek az eltelt háromszázezer év folyamán, tekintetét a mutánsok felé fordította. Sok dologra jött rá ezekben az években. A mutánsok, mikor kóborlókká váltak elkezdték bejárni a világot, és nem éppen dicsőséges vagy nagyszerű dolgokat cselekedtek. Űzték az idegeneket, egyre messzebbre az emberektől. Testük uralásával és manipulálásával félelmetes szintre fejlesztették az arctáncoltatás és az alakváltás tudományát, így lehetővé vált számukra a kapcsolatfelvétel idegen, értelmes fajokkal. Istenekké, királyokká váltak az idegen világokban. Nem érezték ettől rosszul magukat, bár jól sem. Flegmaságuk minden érzést elnyomott lelkükben. Egyszerűen csak így döntöttek.

Thomas lelke zokogott, hogy ezt kell látnia. Látnia azt, hogy mivé silányodott az emberi nem. Egyedül maradt az ember által bejárt világban. Nem maradt más társa szíve nyomorában csak a Krónikás. Egymás mellett ültek most szótlanul. A búcsú percei voltak ezek. Már megbeszéltek mindent s tudták, hogy Tom döntése végleges. Nekivág és elmegy a mennyek kapujáig, hogy megdöngesse azt. Mert válaszokat akart, mert úgy érezte, hogy tehet még valamit az emberekért. Változtathat a dolgokon. Elképzelte a dallamot. Hat másodperc. Ennyi maradt életéből, pedig nem is akart meghalni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.