2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Dell Streak 7 Android tablet teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nézz bele a világ tükrébe

[ ÚJ TESZT ]

Dell Streak 7 Looking Glass

A Dell a tavalyi év elején mutatta be az 5"-os Streaket, amit tabletnek tart, bár annak kicsi lehet, míg telefonnak már nagy. Maga a gyártó is beismerte, hogy egy kísérlet volt, és annyiból jól sült el, hogy egy nagyon jó minőségű készüléket kaptak azok a felhasználók, akik bizalmat fektettek bele. Ezzel viszont kevésbé lehet szembeszállni az új tabletekkel, mint az iPad, Galaxy Tab, Motorola Zoom és a többiek, ezért a Dell még idejében elkezdte fejleszteni a Streak 7"-os és 10"-os verzióját is, amivel már ringbe szállhat. A 7"-os Dell Streakről már felreppentek tavaly is hírek, hogy megjelenik, de egyelőre még csak Amerikában kapható, azonban hamarosan Európába és ezzel együtt kis hazánkba is megérkezik a nagyobbik testvér, hogy kivegye a piacból a megérdemelt részét.

A 7"-os Dell Streak, vagy ahogy még találkozni lehet vele, a Looking Glass egy letisztult dizájnt kapott. A készülékház műanyag, ami érződik is fogásra a készüléken, bár ennek ellenére így is elég jó, strapabíró hatást kelt. A 7"-os kijelző védelmére szolgál a felhasznált Gorilla Glass, ami egy kémiai eljárással megerősített lap. A jobb oldalt csak 3 androidos gomb található, a Home, Menu és Back gombok. a Google által szorgalmazott, általában nagyító ikonnal rendelkező dedikált kereső gomb lemaradt, aminek a pontos oka ismeretlen. A kijelző felett található az 1,3 megapixeles kamera, amivel akár videotelefonálni is lehet megfelelő alkalmazással.

A jobb oldalon egy kis műanyag fedi a memória és a SIM kártya foglalatát. SIM kártyát természetesen csak a 3G-s modell fogad, hiszen jó tudni, hogy lesz csak WiFi-fel rendelkező verzió is. Ami meglepő, hogy nem microSD, hanem SD kártya helyezhető a készülékbe. A két oldalon van még 1-1 hangszóró is, tehát akár sztereó zenét is hallgathatunk a Streaken, illetve használhatjuk a megszokott fülhallgatónkat is, mert a bal oldalon található egy szabványos 3,5mm-es audio csatlakozó is. A hangerő szabályozására a készülék tetején helyezte el a Dell a szabályzót.

A Looking Glass aljára, akár csak az 5"-os Streakre, sajnos nem microUSB csatlakozó került, hanem egy speciális, Dell által kitalált csatlakozó, ami hasonlít az Apple iPad és a Samsung Galaxy Tab megoldásaihoz. Ezen keresztül lehet tölteni a készüléket, összekötni a számítógéppel, vagy akár csatlakoztatni a hozzá való dokkoló egységgel.

A hátlap egyszerű, nem olyan kirívó, mint mondjuk a piros színű kistestvéré. Műanyag, kicsit talán csúszásgátló hatású is. A jobb felső sarokban van egy 5 megapixeles kamera, ami egy LED vakut is kapott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.