2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell Latitude D420 bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem tudtam kibékülni a gyenge netbook kis kijelzőjével, ezért vettem egy használt subnotebookot.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sok notebookom volt már, leginkább a 15,4"-os méretből. A kezeim közé került egy netbook, amit használtam egy ideig. Nagyon tetszett a hordozhatósága, viszont nem tudtam kibékülni a kis kijelzőjével és a kis touchpad-del, valamint gyenge is volt számomra. Ekkor döntöttem el, hogy veszek egy használt 12,1"-os sub-notebookot.

Nincsenek nagy igényeim, leginkább internetezek, zenét hallgatok és filmezek rajta, filmből is maximum a 720p-s HD-t nézem, és biztos hogy nem lesz gondja vele.

Elkezdtem nézegetni az ilyen gépeket a Hardveraprón, és hamar kirajzolódott előttem a leendő gépem felépítése. Az ULV-s Core Duo processzor volt szinte minden hasonló árú gépben, valamint 1,8"-os ZIF HDD, ami nem nevezhető egy bajnoknak, de a célnak tökéletesen megfelel. Ekkor döntöttem a Dell Latitude D420 nevő sub-notebookja mellett, amit ha jól tudom 2007-ben mutattak be, és nem volt olcsó akkoriban.

Első benyomások
Amikor a gépet átvettem, meglepődtem hogy a külsején egyáltalán nem látszik meg hogy egy 4 éves masináról van szó, ez egy masszív üzleti gép.
A külseje letisztult, semmi csillogás, semmi fényes kijelző, ahogy azt kell. :)
Nagyon könnyű, csak 1,4 kg 6 cellás akkuval. A fedlap könnyen nyílik, nem szorítanak nagyon a zsanérok, kinyitott állapotban egy minimális holtjáték megfigyelhető, de nem lifeg a kijelző ha mozgatom a gépet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.