2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell Inspiron 5520 - Jó gép, jó áron!

Hosszas keresgélés, kutakodás után az említett laptopnál kötöttem ki. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezetés

Ahogy közeledik a középiskolás évek vége, úgy éreztem, egyre nagyobb szükségem lesz egy saját számítógépre. Mikor felmerült bennem ez az ötlet, még asztali gépen gondolkoztam, de a nyár végére eldöntöttem, hogy hordozható készülék lesz, mivel ha sikerülne továbbtanulnom, sokkal nagyobb hasznát venném, mint az asztali társának.

Diákmunkából összegyűjtögettem annyi pénzt, hogy 170.000 Ft-nál tudtam meghúzni a határt. Mikor ezt eldöntöttem, nekiláttam bújni az internetet, rengeteget olvastam különféle márkákról, típusokról, hardverekről és kezdett összeállni bennem a kép, hogy valójában mit is szeretnék. És itt kezdődtek a gondok.

Amit én akartam, az egy masszív, megbízható gép, lehetőleg minél olcsóbban és erős videókártyával, illetve a processzorban is legyen erő. Jó lett volna, ha előre telepített Windows 7-tel van szerelve, mert azt pár ezresért cserébe lehetett volna bővíteni a Windows 8-ra. Ami még fontos lett volna, a jó hűtés, szép kijelző, nagy akkumulátor és a viszonylag kicsi tömeg.
Ezt végigolvasva gondolom már ti is értitek, hogy miért volt problémás megtalálni a megfelelő gépet: ilyen árban - de még drágábban is - csak kompromisszumokkal találhatunk hasonló felszereltségű notebookot.

Az információgyűjtés után két márka maradt, amikben teljes mértékben meg tudtam bízni, ezek név szerint a Dell és a Lenovo. A gépeik közül aztán sikerült 1-1-re leszűkítenem a kört, előbbi részéről a mostani teszt alanya, utóbbiéról pedig az IdeaPad G580GH NV változata (az utolsó két betű a dedikált Nvidia GF GT630M kártyára utal) maradt fent a szitán.
A Lenovo mellett szólt, hogy majdnem 40.000 Ft-tal olcsóbb volt a Dellnél, viszont kevesebb RAM, kisebb HDD, „csak” két év garancia és gyengébb processzor társul ez az ár mellé. Sokat mérlegeltem és végül a Dellt választottam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.