2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Dead Effect 2 Final Update és DLC ismertető

Egy elismerésre méltó felújítása az amúgy is remek és szórakoztató alapjátéknak.

[ ÚJ TESZT ]

Escape from Meridian és CyberMagic DLC, Végszó

Ez a DLC tartalmazza az új küldetéseket, ellenfeleket, egy új játékmódot és további pályákat a régi játékmódokhoz. A küldetések, szám szerint 10, természetesen a kalandjainkat mesélik tovább, amikben Bielik professzort próbáljuk elkapni, de közben fény derül egy nálánál veszélyesebb ellenfél kilétére is.
Az új pályák pofásak lettek, más stílusban készültek, de mivel továbbra is a monumentális kolonizáló hajón, a Meridianon játszódnak, így ne várjatok többet, mint fémes belső tereket. A régi ellenfelek mellé kaptunk pár új randaságot, ezek a fertőzött zombik.

Egy további újdonsággal is megtoldották a játékmenetet, az ellenfelek energiapajzsával, ami rendesen megnehezítheti a harcot, ha nem viszünk magunkkal megfelelő eszközöket. Bizony, ez ellen speciális fegyver kódexeket vagy Ultimate fegyvereket érdemes használni, amik áthatolnak vagy kiiktatják rajtuk az energiapajzsot, máskülönben igen sok golyót kell beléjük pumpálni. Mindemellett, ha végigvisszük a történetet, akkor kapunk egy új nehézségi fokozatot is (Insanity).

Az új játékmódokat 7 pályán használhatjuk az általános missziók közül, csak a fertőzött ellenfelek ellen. Ezeken a feladatunk megsemmisíteni teleport kristályokat, miközben folyamatosan jönnek az ellenfelek, és minden egyes kristály kiiktatásakor egy főellenség jelenik meg a pályán. A szörnyek mennyisége és az új pajzs rendszer miatt ez elég nehéz játékmód lett. Van lehetőségünk a régi játékmódoknál is bekapcsolni a "Fertőzés" opciót. Így az ellenfelek egy része energiapajzzsal felvértezve illetve egyéb új meglepetésekkel érkezik, ami megnehezítik a játékosok dolgát. Nem maradhattak el az új teljesítmények (Achievements) sem. Ezekből összesen 40-et kaptunk, minden küldetéshez 4-et.

Egy új eszközt/képességet is kaptunk segítségül, ez pedig a bárhol és bármikor lerakható Gun Turret. Ezt egy mellékfeladat sorozattal oldhatjuk fel, majd Danette-nél állíthatjuk be és fejleszthetjük ugyanúgy, mint a többi képességünket. Nagy a szórása, viszont magára vonja az ellenség figyelmét, ami elég hasznos.

Ezzel a DLC-vel jött az új karakter Xandria, aki elsősorban pszionikus erejét veti be, más szóval ő a csapat mágusa. Vele együtt kapunk pár új, elsősorban támadó képességet mindegyik karakterhez, olyanokat, mint a tűzlabda, villámok, fej szétrobbantás, illetve mindenki kap egy-egy kivételes képességet is, például Kay egy megidézhető közelharci energiafegyvert.

Ezen új képességeink hatékony használatához segítségünkre lesz egy eszköz, az úgynevezett Pszi Gyorsító, amibe két támadó képességet rakhatunk, így már négyet használhatunk összesen a csatákban. Úgy működik, mint egy fegyver és megnöveli a képességeink hatását: sebzés növelés, energiahasználat csökkentés, újratöltési idő csökkentés. Továbbá kijelzők és folyadékszintek mutatják rajta a használható képességeink számát, energiánk mennyiségét és az újratöltési időt, szóval eléggé hasznos kis ketyere.

Végszó

Mit is mondhatnék többet, mint amit eddig leírtam. Az ingyenes frissítéssel kaptunk egy elég komoly ráncfelvarrást a játékhoz. Rengeteg új és igen hasznos dolgot, kényelmi funkciókat. Átláthatóbb és részletesebb menüket, temérdek új fegyvert, felszerelést, érdekes kódexeket, fegyver kiegészítőket és nem utolsó sorban a szabadon variálható dual-wield-et. Ezek által már tényleg testre szabhatjuk a karakterünket. Akinek megvan a játék, annak ideje elővenni és leporolnia azt, mivel rengeteg új élménnyel gazdagodik majd. Új játékosoknak pedig erősen ajánlott a megvétele, mivel tényleg nagyon szórakoztató lett, reális áron, ami kooperatívban is játszható. Ehhez kaptunk két megvásárolható DLC-t, amik szintén sok újdonságot tartalmaznak és tovább színesítik az amúgy is szórakoztató alapjátékot. Újfent elmondhatom, akinek megtetszett az ismertetőim alapján, az bátran tegyen vele egy próbát, szerintem nem fogja megbánni.
Jó szórakozást mindenkinek!

Ezúton szeretnék ismételten köszönetet mondani Öcske barátomnak a lektorálásért!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.