2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CUBOT X6 – A sokmagos

Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények


Cubot X6

Közel három év ZTE Blade használat után, elérkezettnek láttam az időt, hogy haladva a korral beruházzak életem második okostelefonjára.

Mivel még a nyáron vásároltam a feleségemnek egy kínai telefont (Jiayu G3S), így a téma már nem volt teljesen ismeretlen számomra. Közel három hónapig túrtam a különböző ismert webáruházakat a lehetséges modellek után, de mivel a legtöbb szóba jöhető típus még csak presell állapotban (sem) volt elérhető, ezért a végső döntést meghozatalát is mindig halogattam.

Választási szempontok

Semmi extra elvárást nem akartam a telefonnal szemben támasztani. Talán azt is mondhatom, hogy a felső-középkategória volt a cél. Kellően gyors legyen, ne legyen aránytalanul drága, és jól működjön.

SoC: Legelőször a MediaTek MT6582-es modelljével szerelt telefonokat kezdtem nézegetni, menet közben jött a váltás a MT6592-esre, mint lehetséges szóba jöhető alternatíva.

Kijelző felbontása és mérete: HD kijelző (1280x720) ami kellően nagy, legalább 4.5” vagy 5”, lehetőleg ez utóbbinál ne legyen nagyobb. Ha lehet, legyen Gorilla Glass.

Akkumulátor: Az elképzelés 3000 mAh körüli érték volt, mint pl. a Jiayu G3 sorozatba vagy Lenovo P780 (4000 mAh).

RAM/ROM: 2/8 GB vagy több

Ár: Ez egy kritikus pont volt a választásnál, az elképzelés az volt, hogy ne kelljen 200 dollárnál többet adni érte és ebbe legyen benne a szállítás is. Ez volt az egyik olyan tényező, ami sokat nyomott a latba a döntés meghozatalakor.

Külső: Nekem ezek az új, szögletesebb formájú telefonok sokkal jobban bejönnek, így mindenképpen kerülni akartam a kerekded szappantartó formákat.

Op. rendszer: Android, ezt ismerem, szeretem, nagy a támogatottsága. Eszembe sem jutott másban gondolkodni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.