2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CUBOT X6 – A sokmagos

Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

[ ÚJ TESZT ]

A szoftver II.

Video lejátszás

A videólejátszáshoz az MX Playert raktam fel, a dekóder beállításoknál a H/W+ dekóder használatát bepipáltam. Lejátszás közben semmi akadást nem tapasztaltam, a felirat is szépen és olvashatóan jelent meg. A film 720*404-es felbontású volt, tömörítésénél X264-et használtak. A hangszóró nagy hangerőnél sem recseg, inkább azt mondanám rá, hogy zajos, talán egy kicsit mély is, de maximum hangerőn nem sok ember nézne videót (én sem), a 2/3-án is elég hangos. Szóval nem egy Jamo, de a célnak megfelel.

Értesítési LED-ek

Ez az első sarkalatos pont, amit nagyon kifogásolok. Egyszerűen semmilyen visszajelzés nincs a nem fogadott hívásokról, SMS-ekről. A LED-ek egyszerűen nem működnek nincsenek, annak ellenére, hogy ezzel reklámozzák a készüléket. (Úgy látom ez is a kínai marketing illetve a telefonvásárlás része). Kipróbáltam a LED Tester programot is, de azok sem tudták bekapcsolni a LED-eket. Mintha nem is lennének.

Azt észrevettem, hogy a jobb oldali LED kimenő híváskor egy enyhe piros fényt ad ad (az egyik valójában közelségérzékelő infra LED), de ez is alig látszik. Ez a felfedezés is csak a véletlennek volt köszönhető, meg annak, hogy este 11-kor álltam neki telefonálni teljes sötétségben. Számomra ez sokat levon a telefon értékéből.

GPS

A fórumokon sokszor előkerült, hogy van, aki belefutott GPS problémákba az előző MT6589-es SoC-nál. Nekem vagy szerencsém volt ezzel a készülékkel vagy a MediaTek orvosolta a nagy előd hibáit.

A menüben – a GPS pipa be – nem találtam meg, hol lehet bekapcsolni az A-GPS illetve az EPO támogatást. Csak magát a GPS-t lehet ki- és bekapcsolni. Viszont az első bekapcsolásnál „valamit” letöltött, majd a Google Maps-en aránylag gyorsan (10-15 mp) és pontosan megmutatta a tartózkodási helyemet. Végül is működik, gondom nem volt vele.

Játék

Ez az egyik legutolsó dolog, amire én használnám a készüléket, de mivel tudom, hogy a játékok nagy népszerűségnek örvendenek, így felraktam rá a Carmageddont, hogy lássam, mit is tud az X6-os. A játék gond nélkül futott rajta, akadást nem tapasztaltam. Viszont pár perc aktív autózás után már tudtam, hol van a SoC a készülékben, mert a kamera mögött/alatt igencsak melegedett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.