2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot X20 Pro - Kommandó

Tripla kamerával, erős hardverrel, minőségi anyagokkal mutatkozott be a Cubot új, költséghatékony zászlóshajója.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Cubot X20 Pro SIM tálcája két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és egy microSD kártya kombinációban működhet. A készülék ismeri a B20-as 800 MHz-es LTE sávot, így teljes értékűen használható Magyarországon. Adott a VoLTE és a VoWiFi támogatás is. Telefonálás közben stabil volt a térerő, a beszélgetési hangminőség a vonal mindkét oldalán megfelelő.

Vezeték nélküli kapcsolathoz az egycsatornás Wi-Fi, az aptX és aptX HD támogatással operáló Bluetooth 4.2 vehető igénybe, minden probléma nélkül. Nagyon jól működik a GPS és az iránytű. A szintetikus teszt során átlagosan 25-28 műholdat használt a navigációhoz. Ez jó érték. A mindennapi életben tehát nem volt navigációs probléma, az iGO Navigation hasított rendesen. Szenzorokból bőséges a kínálat, de sajnos NFC chip nem került a készülékbe, így le kell mondanunk a mobil fizetés lehetőségéről.

A remekül összepasszított hardver-szoftver páros és a 4000 mAh kapacitású Lithium-Ion akkumulátor üzemideje parádés. Kicsivel több mint két nap használat után, 8 órás kijelzőidővel merült 20%-ra a telefon. A szokásos YouTube videónézős teszt alatt, 2 óra alatt csökkent a töltöttség 10%-ot. A Work 2.0 battery life tesztben 10 óra 7 perces eredményt produkált a mobil. Az akkumulátort feltölteni a mellékelt 5V/2A hálózati adapterrel, 20-ról 100%-ra 137 perc alatt lehet.

Az X20 Pro egy prémium anyagból építkező, remekül összerakott telefon. A 6 gigabájt RAM rendszermemória, a 128 gigabájtos belső tárhely és a kiokosított processzor bőségesen kiszolgálja az átlag igényeket. A szinte tökéletesen optimalizált Android 9 operációs rendszer előtt megemelem a virtuális kalapomat. A kamerás képességek az ultraszéles látószögű módot és a videó rögzítést leszámítva rendben vannak. Az üzemidő kiemelkedő.

Az ujjlenyomat-szenzor mellőzése hiba, a Cubot Face Unlock megoldása messze van a Pixel 4, vagy az iPhone Face ID megoldásától. Az NFC és a 3,5 mm-es jack csatlakozó megléte valószínűleg kívánatosabbá tenné az enyhén túlsúlyos versenyzőnket.

A Cubot X20 Pro az ingyenes Priority Line/EU Priority Line (DPD) szállítást választva, amely vám- és áfamentes küldést biztosít, most 176 USA dolláros áron vásárolható meg, ami biztosítással együtt 53 ezer forint.

Előzmények

  • Cubot Quest Lite

    A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

  • CUBOT QUEST - törj össze, ha tudsz

    A Cubot strapafonját, a King Kong 3-at kemény próbának vetettem alá, amit jól teljesített, és itt az utódja.

  • CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

    A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.