2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot X16 teszt

Sorban álltam, amikor a jót olcsón osztották, bár sebesség- és hardverőrülteknek szólok előre, hogy nem nekik való.

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzsön

Nagyon tetszik a külleme, igazán szép készülék, kellemesen nehéz, átlagosan jó a specifikációja is, és csak időnként röccen meg, amikor e-mail-írás közben megnyitom a böngészőt, de a háttérben a YouTube appot hagytam futni, és időnként átváltok Messenger-re. Meg lehet akasztani tehát, és néha bizony elő is fordul, de nem zavaró.

Sebesség- és hardverőrülteknek szólok, hogy nem nekik való. Antutuban is csak 25.000 pontot kapott, ami nem eget verően sok, de végül is csak egy benchmark érték, engem sosem hozott lázba. Nagyon tetszik továbbá az új rendszer, a dupla home gombos altatás, meg a néhány plusz funkció, végre élvezetes a zenehallgatás fülhallgatón, és szép képeket készít jó fényviszonyok mellett. Szimpatikus a 4G, és az igazán gyors és pontos GPS, valamint a megjelenítés sem utolsó.

Sötétben viszont borzalmasan zajosak a képek, a rendszer optimalizálatlan, és nagyon merül készenlétben, így visszafogott használattal maximum 2 nap hozható ki belőle, igazán aktív mellett pedig egy napnál ne várjunk többet. Van esély viszont egy újabb, nagyobb rendszerfrissítésre is.

Mérlegelni kell tehát a dolgokat. Ez egyénileg eldöntős dolog, nem tudom bárkinek javasolni a készüléket, mert bár igazán szeretnivaló, és ezt a legnagyobb őszinteséggel mondhatom, én személy szerint nem tudok szemet hunyni a zajos képek felett, mert hülyét kapok az ilyentől.

Az akksis dolgot megbocsátanám neki, ha a kamera tényleg odatenné magát, de így sajnos két problémával is meg kellene birkóznom. Az igazság az, hogy magam sem tudom, hogy meg fogom-e tartani, ami azért ritka dolog, mert sosem szimpatizáltam ennyire egy készülékkel a hibái ellenére.

Ami viszont titeket illet, az árról még nem beszéltem. A Pandawillnél itt találjátok meg a telót, a natúr ára minden egyéb nélkül kábé 44.000 forint.

Ez annak az árkategóriának a közepe-alja, amelyiknél már elkezd gondolkodni az ember, hogy a sok készülék közül melyik lehet az, amelyiket tényleg érdemes megvenni. Hardveresen ez ugyan nem kínál semmi extrát, érdemes figyelembe venni azt, hogy szerintem sok embernél a telefoncsere egyik fő oka az, hogy megunta a kinézetét, meg a rendszert, és valami új és izgalmas dologra vágyik.

Az eladhatósági szempontokról nem is beszélve. Ilyen tekintetben viszont szerintem kiemelkedő helyen végez a készülék a már elmondottak miatt. Sajnos szavazást nem tudok beilleszteni, de kommentben várom a (kulturált!) véleményeket a készülékről.

Köszönöm a figyelmet!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.