2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CUBOT QUEST - törj össze, ha tudsz

A Cubot strapafonját, a King Kong 3-at kemény próbának vetettem alá, amit jól teljesített, és itt az utódja.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

A feltörekvő márkáknak, mint amilyen a Cubot is, sokan nem érzik a létjogosultságát és ez nem véletlen. Az európai fül számára roppant viccesen hangzó márkanevekkel operáló kínai gyártók már a „milyen telefonod van” kérdésnél elbuknak. Sokan zárják ki a vásárlást röhejes nevek hallatán, mint amilyen például Xiaomi (sziamiau), Huawei vagy az Oppo, amely nevekre fogalmazzunk tapintatosan úgy, hogy érdekesek, pedig a top 5 telefongyártó ligájában játszik mind a három versenyző. A kisebb, úgymond „B” brandet képviselő gyártóknál a frissítések hiányát és a minőségi gondokat – melyekből egyre kevesebb van – is figyelembe kell venni. Tűzbe azért ne tegyük a kezünket, a több százezer forintért vásárolt dél-koreai, vagy a cupertinói cég telefonjait is sokan vitték már szervizbe pár hónap használat után.

A Cubot King Kong 3 utódjának tekinthető Quest-nek is megvannak a maga hibái, tűzbe én sem tenném a kezemet érte, habár a munkából adódóan elég sokat járok a vörös kakas közelében. Komolyra fordítva a szót, az összes „survivor” telefonnak két nagy hibája van. Nehéz és vastag, mint egy fél tégla, ezáltal utcai közelharcban másodfunkcióként kiválóan működhetnek önvédelmi fegyverként. Ennek azonban vége, a gyártó közlése szerint a Cubot Quest személyében megalkották a világ első sport okostelefonját, amely nádszál vékony és könnyű, mint egy tollpihe!

Az előző mondat kicsit erős volt, ezért a későbbiekben mellőzük a humort és gúnyt ötvöző csipkelődést, az iróniát, amely Szókratész egyik kedvelt retorikai eszköze volt. Maradva az ókori görög filozófusnál, „Gnoti se auton”, avagy ismerd meg önmagad akció helyett fedezzük fel, hogy mit tartogat nekünk a Cubot Quest doboza.

Egy kicsit elszomorít a felhalmozott felesleges papír mennyisége, a környezetvédelemről nem nagyon hallottak a srácok. A tárolóegység belsejében ezen kívül a szokásos gyorstöltésre képes 2 amperes töltőfej, a Type-C USB kábel és a SIM tálca kiműtéséhez használatos SIM-tűt találjuk. A kijelzővédő fóliát, amely elég hitvány minőségű, már gyárilag felvarázsolták a kijelzőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cubot Quest Lite

    A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

  • Ulefone Armor 6E – leégés kizárva

    Vérbeli strapatelefon, mely meggyőző hardveres, multimédiás és adatkommunikációs képességekkel rendelkezik.

  • Cubot X20 Pro - Kommandó

    Tripla kamerával, erős hardverrel, minőségi anyagokkal mutatkozott be a Cubot új, költséghatékony zászlóshajója.

  • Ulefone Armor 3W - a túrakirály

    A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.