2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

Két kamera is került a Cubot King Kong 3 hátára, egy 13 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű, autofókuszos Sony IMX135 szenzor és egy, az esztétikai élményt fokozó kamu modul, amely a fény által közvetített képi információk rögzítésében nem vesz részt.
A dupla LED-es villanó fényereje remek. A szelfik kedvelői egy 8 megapixeles egységbe mosolyoghatnak. Videózni Full HD felbontásban lehet 30 fps sebességgel, jó kép- és hangminőségben.

Az alábbi tesztképek születtek a hátlapi és az előlapi kamerával, automata módban, alapbeállításokkal.

A képek teljes méretben, valamint további képek itt láthatóak.

A kamerás képességek tekintetében nappal rendben vannak a dolgok, legalábbis nagyjából. A dinamikatartomány elég széles, a részletek egész jól látszódnak, a széleken azonban némi elmosódás megfigyelhető. Éjszaka sokkal rosszabb a helyzet, stabil kezekkel mondjuk elfogadható felvételek lőhetők.

A kameraszoftver könnyedén átlátható, egyszerűen lehet váltani a videózás, vagy a fényképezés között. A felső sávban kapcsolhatjuk a Panoráma, az Arcszépség és a Blur (bokeh) módokat. Jobb oldalt külön kapcsolókat lelhetünk fel a HDR-hez, a vakuhoz és a kameraváltáshoz. Balról a kis nyilat elhúzva a filtereket babrálhatjuk.
Érdekes, hogy a hátlapon lévő „16.0 Digital Camera” felirat ellenére sem lehet 16 megapixeles képeket lőni, ami ugye a 13 megapixeles felbontás szoftveres módosításán alapulna. Az Open Camera, amely egyébként a kedvenc kamera alkalmazásom, sem engedte a 16 megapixelt kiválasztani – nem mintha ez olyan nagy baj lenne.

Szerencsére az FM-rádió nem maradt ki, használatához az USB Type C-jack átalakítóra és fülesre is szükségünk lesz. Az elhangzó műsorokat tudjuk rögzíteni, és az RDS-információk is megjelennek a kijelzőn.

A gyári zenelejátszó nem túl izgalmas, a számokat előadók, albumok, dalok és listák szerint csoportosítja a szoftver.

A Play Zene is helyet kapott, amely szintén nem túl érdekfeszítő.

A multimédiás hangszóró produkciója vállalható, a fejhallgatóra kimenő hangminőség pedig egész korrekt, a mély, közép és magas hangok jól kiegyensúlyozottak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.