2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Csövezzünk a Yahoo!-val!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

RSS feed a PH! fórumairól - könnyen, gyorsan, a Yahoo! Pipes segítségével. Valamikor...

[ ÚJ TESZT ]

RSS feed a PH! fórumairól - könnyen, gyorsan, a Yahoo! Pipes segítségével.

Yahoo! Pipes

Valamikor a megjelenése táján hallottam a Yahoo! Pipes szolgáltatásáról, de első ránézésre túl komplexnek tűnt. Nem is ástam bele magam annyira hogy lássam, mire is jó tulajdonképpen, pedig sok saját kód bütykölésétől megkímélhettem volna magam...

Azonban ma elkapott az ihlet, és rájöttem, nem is akkora ördöngösség az egész. Nem szándékozom tutorialt írni róla, némi előismeretekkel gyorsan el lehet sajátítani a használatát az oldalán található dokumentációkból. E helyett kedvcsinálónak és gyakorlásképpen készítettem a PH! fórumához pár Yahoo! csövet.

Az első, és a többi alapja a PH! fórum parser.

Ez úgy működik, hogy megadjuk a fórum nevét (egyszerűsítve; azt amit a fórum megnyitásakor a cím mezőben a "temak/" és a "listaz.php" között látunk: faradt_goz, halozat_szolgaltato, stb.), rákattintunk a Run Pipe-ra, és megkapjuk az adott fórum legfrissebb témáit, a beléjük írt hozzászólások számával együtt.

Ami az extra itt a sima fórum-oldalhoz képest, hogy erre fel tudunk iratkozni kedvenc RSS olvasónkkal.

Magyarán megtehetjük azt, hogy kiválogatjuk, melyik fórumokban érdekelnek a frissült topikok, és azokra feliratkozunk. Ha megismerkedtünk a Pipes használatával, akkor pedig ehhez hasonló szörnyeket is létrehozhatunk:

Az alkalmazás segítségével összekötögethetjük az egyes feedeket, szűrhetjük őket mindenféle szempontok szerint, és még csomó lehetőségünk van, amiket itt nem részleteznék. Mindehhez csupán egy Yahoo! ID-re van szükségünk.

A lustábbaknak készítettem néhány gyűjteményt az egyes társoldalak fórumairól, ezek elérhetőek innen.

A részemről mindez inkább csak afféle kísérlet, nem biztos hogy tökéletesen működik a dolog. Szívesen fogadok minden visszajelzést.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.