2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Csövesek. Emberek vagy ......?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem is olyan rég kezdtem el főiskolára járni, és emiatt sokat járkálok a városban. És...

[ ÚJ TESZT ]

Nem is olyan rég kezdtem el főiskolára járni, és emiatt sokat járkálok a városban. És sajnos látom mik, és hogyan mennek az utcán. Nem tudom ki járt az utóbbi időben a Gellért Rakparton, aki igen az nagyon jól tudja, hogy hogy néz ki, aki meg nem annak elárulom, hogy a szemét csak úgy gleccser módjára jön lefele...
Tudom most egy igen elvetemült embernek tűnök, hogy pont az ország ''legszerencsétlenebb'' rétegét szidalmazom, de ha annyira megértő vagy amilyennek tartod magad, akkor tovább olvasol. Nekem nincs bajom a csövesekkel, tudom sok önhibáján kívül került az utcára (elvesztette az állását, a felesége kisemmizte, és még rengeteg indok), de szerintem ez még nem indok arra, hogy teljesen elállatiasodjon.
Tudom, most jöhetne az a kérdés, hogy ''mit csinálnál, ha ilyen helyzetbe kerülnél?'', erre én azt válaszolom általában, hogy biztos nem a villamoson végezném a dolgom, és nem egy budapesti sétáló utcán reklamálnék a TV -ben, hogy hogyan merészelt az önkormányzat a padok közepére is kartámaszt tenni. Én személy szerint megpróbálnék minden lehetőséget megragadni, hogy kijöjjek abból a miliőből.
A legszomorúbb, hogy a kormány nem tesz velük semmit, pedig lassan igen nagy közegészségügyi problémává nőheti ki magát ez a probléma, a város látkép 200% -os rontása az egy dolog, de hogy felengedik a BKV-ra a 300 méterről is érezhető emberkét, akkor hadd legyen jogom félteni az egészségem. Örülnék, ha a kormány a reformok mellett tenni is valamit ezzel a kérdéssel és nem csak toligálná maga előtt.
Szeretnék 1 olyan országban élni, ami miatt nem kell szégyenkeznem senki előtt, amire büszke lehetek, és mondhatom hogy ''Igen, itt élek, és jól érzem magam itt'', de amíg ez a kérdés nyitva marad (sok egyéb mellett), senki nem mondhatja nyugodt szívvel.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.