2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Csak egy TELEFON - Telenor R252

Annyi mindentudó csodafon után milyen élmény visszatérni az igazi nagybetűs TELEFONOK közé? Elmondom.

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, külső

Egy elég nagynak számító dobozban érkezik a telefon, egy kis ablakon nézi a világot, hogy miért olyan. A doboz oldalán a főbb tulajdonságokkal meg a Praktikum Express szerződés jogi tudnivalóival. Van a szettben minden, amit el bírsz képzelni. Magyar + angol nyelvű tájékoztató a percdíjakról, és a főbb jellemzőkről (ez nagyon okos dolog, sok turista vesz ilyen csomagot a látogatása idejére...). Emellett ott a SIM kártya, meg egy másik doboz a tartozékokkal. Ezen a dobozon is szerepelnek a főbb jellemzők, meg az IMEI szám.

A kis dobozban ott a standard ZTE töltő, a hozzá tartozó USB-s adat- és töltőkábel, a 770 mAh-s akksi, egy ránézésre gagyi, de felvevőgombos füles és a jótállási jegy, ami 24 hónap jótállásról beszél (12 hónap a tartozékokra). Két év gari? Hmmm....

Doboz

A telefon külseje nagyon barátságos. Kicsit rideg ugyan a műanyagtest, de teljesen vállalható, mondhatnám elegáns a formaterv. Engem az utolsó szériás Samsung feature phone-okra emlékeztet, az egyetlen színes motívum a Telenor kék propellere a kijelző fölött, illetve a hátlap alján.

Hátulnézet

Oldalnézet

A hátlap leszedése a jobb alsó saroknál kialakított mélyedésben kezdődik, körömmel kipattintható, de nagyon jól rögzül a helyén. Csavargatás hatására sem ad ki semmilyen hangot a ház, jól össze van rakva.

Belsőség

A készülék nagyon könnyű, a súlya maximum fele a 6300 súlyának. Tökéletesen megfelel az elvárásaimnak, épp csak érzem, hogy nálam van. A méretei csak pár milliméterrel térnek el a Nokia 6300-tól. Nagyon kézbe illő, és pillekönnyű készülék.

Elölnézet

Az előlapon a Nokiától ismert 16+1 gomb + navigyűrűs kialakítást látjuk, a gombok felirata jó minőségű, nem karcolható meg. Várhatóan sokáig láthatóak lesznek a gombfeliratok. A gombok elég hangosan kattognak, semmi szükség a lenyomást visszajelző hangokra.

A billentyűk fölött a kijelző foglal helyet, teljesen jól olvasható, a felbontását 160*240-re tippelem.
A betekintési szögei vállalhatóak - alulról erősen, felülről kicsit, oldalról semennyire sem torzul a szín. A kijelző legfőbb hibája, hogy sima plexi borítja, ami erősebb ránézéstől is karcolódik. 3 perc alatt vágtam és felraktam rá egy másik telefonra való védőfóliából egy odaillő darabot, és probléma megoldva. :)

Körben ezüst színű műanyag keret, amit alul a mikrofon nyílása tör meg. Jobb oldalon csak a füles csatlakozója, felül egy szépen elrejtett LED elemlámpa, bal oldalon egy akasztó számára kialakított hely és a Micro USB-s töltőcsatlakozó van.

A készülék alja üres. A hátoldalon középen látható a kamera, aminek ami 80*60, 128*160, 160*120, 320*240, 640*480 felbontásokat ismer. :D Persze az árcédulára pillantva érthetetlen a kamera létezése is. Hogy a fenébe fért bele ennyibe???

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.