2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

CoolerMaster Elite 342 - UPDATE

Jelenlegi írásom a CoolerMaster Elite szériájának legolcsóbb és egyik legkisebb tagjáról fog szólni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A számítógépemhez történő házválasztási mizériám következő alanyát szeretném Nektek most bemutatni. A döntésképtelenségem közepette már annyit sikerült magamban lefixálnom, hogy mindenképpen mATX-es házat akarok. Ez a pont biztos volt már akkor is, amikor a jelenlegi házamat vettem és a közeljövőben is kitartok az mATX méret mellett.

Ebben a méretosztályban viszont nem olyan telített a piac, mint az eggyel nagyobb kategóriában, ezért a választás is nehezebb. Azon házak árai -amelyeket feltétel nélkül elfogadnék- már átlépik azt a lélektani határt, amit szívesen fizetnék ki egy számítógépházra. Az Antec miniP180 még mindig viszi a prímet, de az ára egyre csak emelkedik, a Lian-Li V35x széria pedig eleve magasról indított.
Két ház van olyan árban, amit még hajlandó lennék kifizetni [NZXT Vulcan, InWin Dragon Slayer], de ezeknek a külseje sajnos nem az én ízlésem. Ezt nyugtázza az is, hogy túladtam "szeretett" NZXT Vulcanomon. Képeken csúnyácska volt, élőben tetszett elsőre, de idővel mégis megfeküdte a gyomromat a formája.

Így a józan ész [és némi anyagi megfontolás] hatására úgy döntöttem, hogy valami olcsóbb házat nézek. Itt viszont ugyanolyan szegényes a kínálat, sőt... a CM Elite 34x és a Gigabyte GZ-Mx szérián kívül nem igazán lehet válogatni. A Gigabyte nem volt szimpatikus, így maradt a CM. A régebb óta forgalomban lévő 341-et már nehézkes beszerezni, így maradt a 342-es.
Mint a címből már kiderült, ez a cikk róla fog szólni, így a kicsit hosszúra nyúlt mese bevezető után csapjunk is a lecsóba...

[Gyári oldal]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bitfenix Prodigy - a kisóriás

    Megérkezett a Bitfenix első belépője az ITX-es házak piacára. Erős kezdés...

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.