2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz

Gyártási minőségben hozza az elvárható minimumot, fényerőben pedig sokak számára okoz meglepetést.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető:

Az egyik legelterjedtebb elemlámpát szeretném ebben a cikkben bemutatni nektek. Szinte mindenkinek aki kicsit foglalkozik az elemlámpákkal van egy otthon valahol elfekvőben, vagy a mai napig használatban. Ez egyáltalán nem véletlen, a cikkből megtudhatjátok miért ilyen közkedvelt és miért ajánlott ezt a modellt megvenni első minőségi lámpánknak.

Napjainkban szinte már csak LED fényforrással szerelt elemlámpát lehet vásárolni. Lehet kapni a közértekben, bevásárló központokban, a kínai boltokban és a piacokon is millió meg egy félét.
Sajnos az átlag felhasználó nem tudja melyiket válassza, így általában megveszi azt, amire az eladó rábeszéli, esetleg aminek a csomagolása szebb, vagy nagyobb számokat talál rajta.
Lehet ez egy irreálisan magas lumen szám, amiről ugyan nem tudja a laikus, hogy mit jelent, de nagy betűkkel rá van írva, így biztosan jó, jellemző még a valóságtól teljesen elrugaszkodott teljesítmény (watt) megjelölés is, amiről pedig mindenki tudja, hogy minél magasabb annál jobb, esetleg van rajta egy 5-600 méteres világítási távolság jelölve. Természetesen ezeknek az adatoknak általában a negyede sem igaz.

Ha valaki már vásárolt ezekből a gyenge felépítésű lámpákból, akkor már tapasztalhatta, hogy nem túl tartósak, pár hónap használat után "kiég" a LED vagy csak villog-vibrál a fénye, esetleg be sem kapcsol többé, kellemetlen kékes árnyalatú a fénye.

Aki már ezen túl jutott és szüksége van egy rendes, üzembiztos és fényt is adó zseblámpára általában valamelyik internetes keresőhöz fordul segítségért. Előbb-utóbb belebotlik egy fórumba, ahol a kérdésére, hogy mit vegyen általában az alábbi választ kapja: Convoy S2+-t.

Fekete S2+ opcionális karpánttal.

Ez a típus nagyon nagy népszerűségnek örvend itthon és külföldön is az elemlámpákat használók köreiben, ennek oka elsősorban a kiváló árazása és mellette a felsőbb kategóriákat már közelítő kivitelezése.

Maga a lámpa viszonylag kis méretű így akár zsebben is hordhatjuk, de célszerű egy övre fűzhető tokot szerezni ha valóban minden nap magunkkal szeretnénk vinni.

Súlya elenyésző, a fej része pedig a lámpa testével megegyező szélességű, így kényelmes a hordása, elővétele, ideális EDC lámpa.

Három közkedvelt típus. Balról sorban: C8 majd az S2+ és végül SK68.

Többféle kiépítésben is meg lehet vásárolni, általában első "igazi" elemlámpának ezt a típust szoktuk ajánlani az elemlámpa, zseblámpa topikban mi is, mivel tényleg meglepő fényerő nyerhető ebből a kis lámpából, főleg ha csak régi izzószálas vagy gagyi piacos LED-es elemlámpával találkozott eddig a felhasználó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.