2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz

Gyártási minőségben hozza az elvárható minimumot, fényerőben pedig sokak számára okoz meglepetést.

[ ÚJ TESZT ]

Használat közben:

A lámpát kézbe fogva a kellemes méret tűnik fel elsőre.

Marokra fogva éppen csak kilóg a fej része, a kapcsolóhoz könnyen hozzá lehet férni, nyomáspontja határozott. Mivel a lámpán összesen van egy kapcsoló így nem is túl bonyolult a kezelése. Ha bekapcsoltuk utána a kapcsolót félig benyomva majd visszaengedve tudunk a következő fokozatba kapcsolni.

Általában a legerősebb drivert szoktuk javasolni a lámpához, amivel közepes fényerőn van elegendő fénye, de a 2.8A-t a LED diódára engedő legmagasabb fokozatban már meglepő fénymennyiség lép ki a pici fejből. Ebben a fokozatban elég rövid ideig lehet használni a lámpát, mivel hamar felforrósodik és így akár tönkre is mehet.

Általában kézbe fogva használjuk, így nem kell attól tartanunk, hogy megsütjük a LED-et vagy felrobbantjuk az akkumulátort, mert 15 perc elteltével már képtelenség kézben tartani a lámpát. Közepes fokozaton viszont akár lemerülésig is járathatjuk, nem fog túlmelegedni.

Az alábbi táblázatban jól látható hogyan alakul a lámpa hőtermelése 22°C külső hőmérséklet és álló levegő esetén.

Pár képet készítettem a fényerő különbségekről, illetve a bevilágított területet is próbáltam demonstrálni. Maga a megvilágított terület szépen egyenletesen halványodik a középen nem túl kontúros hotspottól kifelé folyamatosan. Ezt leginkább a textúrázott foncsornak köszönhetjük, ez egyben az egyik oka annak, hogy ez a típus szép terített fényt ad, nem csak középen egy pontban világít erőteljesen, másik oka a viszonylag kis átmérőjű és nem túl mély reflektor.

Sajnos a képek nem adják vissza a valós látottakat, de nagyságrendileg érzékelhető a különbség a fokozatok között.

Az első sorozaton a hátsó fa a fotózás helyétől 17 méterre található.

Alacsony fokozat

Közepes fokozat

Magas fokozat

A másik sorozatban már nagyobb távolságon nagyobb térben is jól látható a lámpa fényereje. Ugyan nem a legjobb minőségűek a fotók, de a lényeg látható. Az oszlopok 25m-re vannak a fotózás helyétől, a középen visszacsillanó fém ajtó pedig több, mint 60m-es távolságra.

Alacsony fokozat

Közepes fokozat

Magas fokozat

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.