2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde Tab ONE: low budget droid

Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

[ ÚJ TESZT ]

Használat közben

Ha ezeken átlendülünk, azért összességében még egy használható tabletet kapunk, és tulajdonképpen amire ki van találva, azt azért el tudja végezni, vannak azonban problémák.

Az egyik ilyen a böngészés. Alapból kapunk egy gyárit, illetve a JB miatt egy Chrome-ot. A gyári viszonylag használható, de értelmes ember a Chrome-ot használná. Hát, ha jót akar, akkor nem fogja. Ez ugyanis, egy rettenetesen akad, szaggat, és még ráadásul lassú is. Viszont az alkalmazásbolt széles tárháza lehetőséget ad alternatíva használatára. Ebben az esetben ajánlom az Opera Minit. Ugyan nem ezt várná el az ember, azonban ez hibátlanul, röccenésmentesen működik. További böngészők is használhatóak, én a Chrome-ból kiindulva csak az Opera Mobile-t tettem fel a Minin kívül, de egyszer nem használtam.

A másik gond a játékokkal kapcsolatosan jelentkezik. Alapvető, egyszerű játékokkal simán megbirkózik. Tehát Angry Birds, Speedx3D (mondanám a Fruit Ninját meg a Temple Runt, de az előbb említett dolgok miatt nem mondható használhatónak). Arra azért nem mernék esküdni, hogy egy Dead Space-t, vagy egy Most Wantedet is akadásmentesen futtat, de mint mondtam, az egyszerűbb játékokkal simán elboldogul.

Zene terén már említettem a gyári lejátszó gondját, érdemes letölteni tehát egy másikat. Én a Winamppal tettem így, tökéletesen ment, semmi gond nem volt vele. Az újonnan elérhető Google Play Musicot sem kedvelte túlságosan, érthetetlenül belassult tőle az eszköz. Nem tudom, miféle hangchip van ebben, de olyan ordenáré hangereje van a zenéknek, hogy amikor előszór hallgattam bele és csutkán volt a hangerő, majdnem kiszakadt a dobhártyám. A továbbiakban egyszer nem volt maximumon a hangerő.

A videólejátszás viszont patent. A gyári lejátszó simán elvisz MP4, DivX, Xvid, MKV, AVI, 3GP formátumokat. Sőt, az OTG kábel segítségével én például pendrive-on keresztül néztem meg 1-2 filmet, nem volt ebben az esetben sem gond. Támogat ezen felül még jó pár feliratfájl-típust, ilyenek a következők: srt, ssa, .ass, .sub, .txt, .smi, .sami, .mpl, .psb

Alapból kapunk pár előre telepített alkalmazást, ilyen például az Aldiko és a Documents To Go, illetve egy fájlkezelőt is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.