Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde Tab ONE: low budget droid

Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A gép lelke egy Allwinner A13 típusú SoC, amelyben egy egymagos, Armv7 utasításkészletű Cortex-A8 processzor található, mely 1.2 GHz-en működik. E mellé társul egy, már megszokottnak mondható MALI-400 MP1 típusú GPU, illetve 512 MB DDR3-as RAM. Nem mai csirke ez a SoC és akkor még finom voltam. A csíkszélesség ez esetben 55 nm.

A lenti táblázatban található 3 benchmark eredmény, melyből sok újdonság nem szűrhető le. Azt viszont mindenképp el kell mondani, hogy ez a RAM akár rendben is lehetne, lévén még mindig egy olcsó eszközről beszélünk, de azért illene áttérni az 1GB-s modulokra. Főleg tableteknél.

A szoftver frissességet tekintve jár az újabb buksisimogatás, ugyanis 4.1.1-es Jelly Bean található a készüléken, ami mindenképp üdítő látvány. Főleg egy olyan piacon, ahol a nagyobb gyártók olykor egy fél, akár egy éves csúszásban is lehetnek az update-tel, melynek fő oka, hogy elég sok időbe telik nekik, mire az új szoftverre ráteszik a saját UI-t. Ez a dolog nem érvényes a Concorde-ra, és a hasonló gyártókra, mivel ők a teljesen gyári, olykor szebb felületet tartják meg, ami nem gátolja őket, hogy sokáig üljenek az update-en.

A "zselés cukorka" jelenléte azért is öröm, mert ennek az update-nek az egyik legfontosabb hozománya a Project Butter. Ez gyakorlatban gyorsabb lapozást, illetve görgetést jelent a jobb optimalizáció miatt. Ennek fényében elmondható, hogy nagyobb megakadás lapozás közben nem tapasztalható, a gyári élő hátterek alatt is folyamatos a görgetés, ám ha már letöltött élő hátteret alkalmazunk, akkor az előbb látott sebesség a múlté, és már idegölően akadozó főképernyőt kapunk.

Utólag bevallva lehet, hogy nem kellett volna elsietnie a Concorde-nak ezt a frissítést, ugyanis egy meglehetősen optimalizálatlan terméket kapunk. Ennek egyik hozománya lehet az előbb említett élő háttérkép mizéria, de hogy ne legyen vége a történetnek, van pár, számomra érthetetlen hiba.

Az egyik, hogy a gyári zenelejátszó egy ponton túl nem akar elindulni. Ugyanez a helyzet a frissen a Playről leszedett, YouTube alkalmazással is, mely akkor "csinálja a feszültséget", amikor le akarnánk játszani egy videót (mily meglepő egy videólejátszó esetében), de ezt ő nem akarja. A probléma áthidalható egy korábbi verziójú app segítségével, azonban ott további gondok léphetnek fel.

Akkor még nem is beszéltem arról, hogy például a Fruit Ninját se szerette túlságosan.

A hab a tortán az elcseszett működésű giroszenzor. Ugyanis tartalmaz a gép ilyet, melyet ki lehetne használni mondjuk a Temple Run esetében, de itt is gondok vannak. A program elforgatja a képet, azonban a szenzor nem hajlandó lekövetni ezt, így egy teljesen használhatatlan katyvaszt kapunk.

Utolsó idegesítő hibája a készüléknek a WiFi. Ugyanis képes úgy eldobni az egész hálózatot úgy, hogy eldobás után semmiféle hálót nem észlel, mindaddig, míg nem indítjuk újra a WiFi-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.