Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde Tab ONE: low budget droid

Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

Lássuk is a dobozt. Egy nagyméretű fehér dobozt kapunk, mely elől a tablet fényképével, hátul specifikációs listával "teljes", ám ebben a dobozban van még egy, amely szintén fehér, de ez már kartonból készült. Kibontás után egyből szembetaláljuk magunkat a táblagéppel, ami egy kis puha szövettokban van benne, védelem céljából.

A tartozékok a doboz belsejében vannak, amit kibontani indokolatlanul nehéz, nekem például csak szakításos módszerrel sikerült megoldanom. Nem is értem, minek kell ezt így túlbonyolítani.

Kapunk egy hálózati töltőt, egy microUSB kábelt, és az ilyen eszközökhöz már megszokott USB-OTG kábelt is. Ez a mennyiség egy jóval kisebb űrtartalmú dobozban is elfért volna, nem értem ezt az indokolatlanul nagy dobozt. Vagy ha már ekkora az egész, jól jött volna mondjuk akár egy headset, vagy egy törlőkendő, mert arra meglehetősen nagy szükség lett volna. Ezeket azonban nem tartalmazza a doboz, szóval ránk van bízva, kell-e ilyen nekünk.

Azt kell hogy mondjam, hogy a tablet igencsak szépre sikeredett, jár a vállveregetés a formatervezőnek. Ugyanis látszik, hogy itt volt ilyen titulus a Concorde-nál, és nem csapták össze az egészet.

Méretei 188 x 114 x 11,5 mm, tömege pedig 316 gramm. Ezek az adatok egy ekkora eszköznél teljesen átlagosak, talán a méret az egy csöppet kisebb, mint a megszokott, de semmiképp sem kirívó.

A kijelző egy 7 colos TFT-LCD, kapacitív multitouch technológiával rendelkezik, mely egyszerre 5 ujjat képes érzékelni. A képarány 16:9, a felbontás pedig 800x480, ez pedig, ha jól számolok, 142 ppi értéket jelent. Ez a felbontás ekkora kijelzőn már nem elégséges, ezt nem érdemes tovább ragozni, sokkal fontosabb megjegyezni milyen a kijelző betekintési szöge. Jobban mondva érdemes inkább azt megállapítani, van-e egyáltalán betekintési szög. Sok gagyi kijelzővel volt dolgom, nem az IPS-hez van szokva a szemem, és elég alacsony az ingerküszöböm, de ilyen rossz betekintési szöget én még a világon nem láttam. Fektetett helyzetben egy apró mozdulat után máris invertálódnak a színek, egy ponton túl (talán 45 fok után) már teljesen olvashatatlan a kijelző. Álló helyzetben meg már alapból invertáltak a színek. Értem én, hogy low budget, de azért ez már túlzás. Nem is tudom honnét szalajtották ezt a kijelzőt, de az biztos, hogy egy IPS-hez szokott szemnek garantált a szemrák.

Most hogy ezen túltettük magunk, gyorsan fussuk le a kötelező köröket. Álló helyzetből nézve, oldalt és felül nincs semmi, mindent alulra zsúfoltak. Ki/Be/Képernyőzár gomb, 3,5 mm-es jack, töltőcsatlakozó, hangerőszabályzó, microSD kártyafoglalat. Tehát a HDMI-t most hanyagolni kell.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.