2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde Tab ONE: low budget droid

Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikáció szempontjából elég gyér a felhozatal. Nincs SIM foglalat, nincs mobilinternet. WiFi van, mely 802.11 b/g/n szabvánnyal bír. A jelet, mint mondtam, elég könnyen el tudja dobni, viszont valamiért egy idő után a különböző hálózatok jelerőssége nagyobb, mint más általam használt eszköznél. Bár lehet, hogy ezt csak ő hitette el velem (valószínű), de ez oly mindegy is.

Mellőznünk kell továbbá a Bluetooth-ot, illetve a GPS-t is. NFC-ről ne is merjünk álmodni. 3G támogatás azért van, ezt az OTG kábelen keresztül, egy USB-s modem segítségével oldhatjuk meg, de a kompatibilis eszközök ára durván veri a 10 ezer forintot, nem tudom kinek éri meg ez, nekem egészen biztosan nem.

A hátlap alatt állítólag egy 3000 mAh Li-Ion akksi van, mellyel a gyakorlatban folyamatos WiFi, böngészés és max. fényerő mellett 4 órás működést tudtam produkálni. Visszafogott használattal azért kicsivel több, mint 1 nap azért kisajtolható a gépből.

A tableten található még egy előlapi kamera, melynek felbontása 1,3 megapixel, tesztfotókkal sem magamat, sem a kedves olvasót nem riogatom, amúgy sem erre lett az eszköz kitalálva.

Összegezzünk. Borzalmasan nehéz helyzetben vagyok a Concorde Tab ONE kapcsán - főleg azért, mert nagyon olcsó. Jelenleg körülbelül 25 ezer forintért lehet hazavinni 1 év garanciával a 8GB-os verziót (bronz illetve fehér színben). Viszont a kompromisszumok listája elég hosszú, és ezt nem képes nagyon ellensúlyozni az a pár pozitívum, de felsorolás szinten kezdem az utóbbival, az úgy is rövidebb lesz. Remek a formaterv, az anyaghasználat elég jó, az összeszerelési minőséggel alapvetően nincs gond, bár ha nagyon nyúzzuk, akkor meg-megreccsen a gép.

Jöjjön most a negatív oldal. Elképesztően ocsmány a kijelző, optimalizálatlan hulladék a rendszer, zavaró a programok inkompatibilitása. Ez így elmondva nem sok, azonban ezek alapvető hibák.

Most jön az a pont, amikor ajánlanom kellene a gépet, de ezt nem teszem meg, mert a konkurencia nagyon erős ebben a szegmensben. A MyAudio, a Prestigio, a Wayteq termékei mind-mind jobb jobb alternatívát jelentenek. Ezt az eszközt csakis végleges esetben tudom ajánlani, és csak akkor, ha a kedves júzer együtt tud élni ezekkel a hibákkal.

Köszönöm, hogy elolvastad a bemutatómat!

A tesztben található benchmark eredménytáblázat másik 2 résztvevőjének eredményei a mobilarena.hu oldalról származnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.