2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

CM Storm Sonuz

Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztelés, használat, hangzás:

A fő használati irány a játékok. Ennek megfelelően több órás hosszan tartó viselet mellett is kényelmesnek kell lennie. Ennek a követelmények a CM Storm Sonuz maximálisan eleget tesz. Hangerő terén sem lehet panasz rá. Egy jó hangkártyával erős, tiszta hangok megszólaltatására képes. A mikrofon tökéletesen pozicionálható. Tiszta, de mély tartományú hangot továbbít.

Játék, film és zene:

Több óra játék alatt sem éreztem kényelmetlennek. A hangzása tiszta, bár kevés a középtartomány. Ezt zenéknél és filmeknél lehet igazán észrevenni.

Játékok alatt viszont ez nem tűnik fel. A Battlefield 4 alatt tesztelve a fejhallgatót mindent kristálytisztán hallottam. Ezen a téren a fejhallgató remekül szerepelt.

A mikrofon mély tartományban továbbítja a hangot, de visszajelzések alapján tökéletesen tisztán hallanak. Zajszűrése erős, de kezdetben szokatlan a beszélgető partnerünknek. Mikrofon erősítésre viszont nagy szükségünk lesz.

Filmnézés, illetve zenehallgatás közben erősen érezhető a középtartomány gyengesége. Egy equalizer segítségével ez a gyengeség viszont korrigálható. Kellemesen lágy, tiszta hangzást biztosít, ami igaz a mélyre is. A mély frekvenciák dinamikája a teljes spektrumon érezhető, erőteljesen, mégsem torzan adja vissza.

Az igazi ereje viszont csak dedikált hangkártyával mutatkozik meg. Ezért a fejhallgató kézhezvétele után elsőnek rögtön beszereztem egy dedikált hangkártyát. Az alaplapi hangkártyák sajnos nem tudják kihozni a fejhallgató valódi erejét. Az equalizer állításával az alaplapi hangkártyám nem volt képes tiszta hangzást biztosítani.
Az új dedikált hangkártyával viszont életre kelt a fejhallgató. A finomhangolás és az extra beállítási lehetőségekkel a felhasználó igényeire szabható.

A fejhallgató nem dedikált virtuális többpontrendszerű, de ha a hangkártyánk támogatja ezt a lehetőséget, a Sonuz minden akadály nélkül teljesíti. Virtuális térhangzás esetén a középtartomány gyengesége is a háttérbe szorul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.