2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

CM Storm Sonuz

Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató:

(A fülpárnák színe csak a fényképeken nem fekete. A valóságban viszont az.)

A fejhallgató minőségi, viszonylag puha fogasú műanyagból készült fém betéttel. A magasság állításról a fém betéten található műanyag bordázat gondoskodik. Jól érezhető kattanással jelzi a fokozatokat. A beállított magasságot masszívan tartja, így nem kell attól tartanunk, hogy levételkor vagy esetleg fejrázás közben elállítódik.

A masszív tartásról gondoskodik a nagy szorítóerő is. A fejre helyezve érezhetően tart össze a fejpánt, így kellően erős szorítást biztosítva. A fülpárna el tud fordulni, így anélkül tudjuk megigazítani a fejhallgatót, hogy azt le kellene vennünk a fejünkről. A fülpárna külső átmérője 10cm, belső 8,5cm míg vastagsága 2,5cm circumaural típusú.

A circumaural kialakítás legnagyobb előnye, hogy a fülpárna teljesen körbe öleli a fülkagylót így a párna az arccsontnak szorul. Hosszabb idejű, kényelmes használatot téve lehetővé. A párna levehető és mosható. Ajánlott mosótasakban mosni.

A fejhallgató kétméteres vezetékkel rendelkezik, fekete vászon borítással a jobb védelem érdekében. A vezetékre erősített vezérlő egy hangerőszabályzót, és egy mikrofon ki- be kapcsoló gombot tartalmaz.
A vezeték végén egy műanyag Y elosztóból ágazik ketté a 2db 3,5mm Jack csatlakozó. A csatlakozók burkolatán viszont nem találunk jelölést. A már jól ismert jelölési formát itt a CoolerMaster elhagyta, és a Jack csatlakozón lévő fekete sávok színét cserélték le a csatlakozó megfelelő színére.

A CM Storm weboldalán a tulajdonságok között szerepel, hogy a fejhallgató használható telefonokhoz is. Az ehhez szükséges átalakító kábelt viszont magunknak kell beszereznünk, nem tartozéka a csomagnak.

A mikrofon gyárilag a bal oldalra van csatlakoztatva, de bármikor átrakhatjuk a jobb oldalra. A csatlakozó erősen tartja a helyén a mikrofont, de biztonsági okokból készítettek egy zárat is rá. A függőleges állástól picit hátrább fordítva a mikrofont a zár már nem tartja. Ekkor erős húzásra lecsatlakoztatható a helyéről.

Ezt a folyamatot fordított sorrendben elvégezve átszerelhetjük a jobb oldalra. Ez a bajonett záras megoldás kellő biztonságot és merev tartást ad a mikrofonnak, hogy ne mozduljon el az általunk kiválasztott pozícióból.

A zár viszont műanyagból készült, így felmerül a kérdés, hogy a mikrofon folyamatos mozgatásával ez nem fog-e egy idő után elkopni.

A mikrofont ki is cserélhetjük akár egy másikra is, mivel a fejhallgatón található csatlakozó szabvány, így bármilyen 3,5mm Jack csatlakozóval ellátott mikrofont rá tudunk kötni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.