2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

CM Storm Alcor - ezt kerestétek

A valódi konkurencia a Razer DA 3.5G, vagyis inkább fordítva: az Alcor jelent meg "trónfosztóként" mint a szegények Razere.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, összefoglaló

Szoftver

Nos, hazudtam. Az egérhez nem jár a klasszikus értelemben vett szoftver, ennek minden előnyével és hátrányával. Sajnos utóbbiból több van.

A gamerek jelentős része utálja az egérszoftvereket, különösen, ha a háttérben kell futnia. Idegesítő, teleszemeteli a Windows-t, lassítja a rendszerindítást, zabálja a RAM-ot, esetleg a processzort is dolgoztatja. Ha az egér megjegyzi a beállításokat, egy fokkal kellemesebb: beállítod azt, ami kell, és uninstall, vagy csak simán nem fut. A CM egy huszárvágással átkerült a ló túlsó oldalára.

Azért valami mégis van, hogy ne legyen annyira egyszerű az életünk: firmware-frissítés. A gyártói honlapon az alábbi FW-ek vannak:

v1.2.0 - gyári
v2.2.1
v2.2.1-8 ms
v3.2.1
v3.2.1-8 ms

A pontos különbségek megfejtésébe beletelt pár percem. Na meg abba, hogy egyáltalán elinduljon az update. Windows 8.1 alatt ugyanis az alábbi üzenetet kaptam: NO MOUSE. Persze be volt dugva, azt használtam. Szerencsémre egy gyors Google-keresés segített: Windows XP SP3 kompatibilitási módban indítva tökéletesen működik.

Először is a 8 ms-os verziók semmi másban nem különböznek a sima verzióktól, csak a polling rate-ben: előbbi 125 Hz-en (amit azonnal ott is hagytam), utóbbi 1000 Hz-en működteti az egeret.

Az 1.2.0-s FW LOD-ja a kiírás szerint 4,4 mm alatti, a többi 1,7 mm alatti.

Ezeken kívül csak a DPI-lépésekben van különbség, és a DPI-szinteket jelző színekben. Én a 2.2.1-es FW-t javaslom, ami az egér teljesítményéhez a legjobban igazodik: az 1600 DPI feletti fokozatok az előző oldalon taglaltak miatt nem javasoltak, így ez a verzió nyújtja a legtöbb veszteségmentes opciót: 400, 800 és 1600 DPI.

Az oldalgombok átbindelhetőségét külső programmal megoldhatjuk: ebben segítségünkre lehet az X-Mouse Button Control. Mivel a DPI-gombok el sem jutnak az oprendszerig, így azokat nincs esélyünk átállítani.

Egyvalamire azonban aligha van esélyünk garanciavesztés nélkül: a világítás kikapcsolására. Persze, le lehet ragasztani a LED-et, akár belül is, vagy kiforrasztani / levágni.

UPDATE: 2016. 10. 20.

Készült hozzá egy nyílt forráskódú, third-party program, amivel a világítást lehet rendesen állítani, mint bármelyik másik egérnél. A kódjába belenéztem, tisztának tűnik, és egy kolléga ki is próbálta, tökéletesen működik.

Értékelés

++ Szenzor
++ Kábel
+ Talpak
+ Oldalgombok
+ Görgetés

- - Görgő lenyomása
- Szoftver hiánya (világítás, DPI-gombok)
- Főgombok (könnyen megszokhatóak, könnyen lehet, hogy csak a kifinomult (kényes?) kezemnek tűnnek fel)

Jé, ennek az egérnek vannak hibái? Akkor ennyiért nem is kell! Mondaná az átlagjúzer, mire gyorsan hozzátenném: mindegyik egérnek vannak kisebb-nagyobb hibái, csak könnyen lehet, hogy a sajátunkét sose vettük észre, azonnal megszoktuk.

Szinte elfelejtődött: mit tud a két riválisához képest? Az IME-vel kicsit más ligában játszanak: jóval kisebb nála, drágább, ellenben jobb a szenzora, az oldalgombok.

A valódi konkurencia a Razer DA 3.5G, vagyis inkább fordítva: az Alcor jelent meg "trónfosztóként". Méltán veszi fel vele a versenyt: ugyanazért az árért jobb szenzort, garanciát ígér, persze a hátrányai mellett. Ha a kettő között vacillálnánk, döntsön a kényelem: azért a formájuk, méretük, fogásuk a külső hasonlóságok ellenére eléggé eltér. Én személy szerint használom tovább a G100s-em...

Összességében ez egy kiváló egér, kifejezetten ajánlom, pláne ennyiért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.