2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CM 10.1 Samsung SGS2 készülékre

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szeretném bemutatni, hogy miképpen lehet a CM 10.1-et Samsung Galaxy S II készülékre telepíteni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az alábbi cikkben szeretném bemutatni, hogy miképpen lehet a CM 10.1-et Samsung Galaxy S II készülékre telepíteni.

FIGYELEM! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha az itt leírtak nyomán valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy abban, amit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról, valamint biztos ami biztos, töltsd fel teljesen a készülék akkumulátorát!

Bevezetés - pár szó a CynogenMod-ról

A CyanogenMod (továbbiakban: CM) egy szabad, közösségi fejlesztési modellben készülő, "utángyártott" Android 4.2 (Jelly Bean) alapú disztribúció, célja a teljesítmény növelése és a megbízhatóság fokozása Androidot futtató készülékeken.

A CM alapja az Android Open Source Project (AOSP). Ezt fel lehet használni anélkül, hogy szükség lenne bármilyen Google alkalmazás telepítésére. Van egy külön/szabadon letölthető (GApps) csomag, amely így a hivatalos Google alkalmazásokat is elérhetővé teszi. A CM nem tartalmazza a támogatott eszközök összes hardver-specifikus kódját, de ahogy lassan ezek nyílt forráskódúvá válnak, bekerülhetnek a forrásba. (Az SGS2 FM Radio modulja pl. emiatt alapból nem támogatott CM alatt. Működik, de csak a Spirit FM Radio segítségével).

A CM teljes forráskódja a CyanogenMod Github repóban férhető hozzá. Ha szeretne hozzájárulni a CM fejlesztéséhez, nézze meg a Gerrit Code Review oldalt. A végrehajtott változások teljes listáját itt tekintheti meg.

Jó pár készülékre készül CM ROM, számunkra a legfontosabb az, hogy SGS2-re is van.

Amikre szükséged lesz:

- Odin3 v1.85
- Egy Clockworkmod Recoveryt tartalmazó biztonságos kernel (ez pl. a 6.0.2.9 cwm-et tartalmazó kernel).
- Gapps for JB
- A készülék Samsung drivere legyen a gépen. Ha előzőleg már telepítettél Samsung KIES-t a gépre, elvileg a szükséges driverek is felkerültek.
- Backup, Backup, Backup, azaz Mentés, mentés, mentés. A telefon adatai törlődhetnek, ezért feltétlen ments el minden fontos adatot. A címlistát mentsd a Google fiókodba, az SMS-eket és a Híváslistákat célszerű a Super Backup: SMS & Contacts applikációval az SD kártyára elmenteni.

A CM hivatalosan nem támogatja a más ROM-ok alatt készült Titanium Backup mentések CM-re történő visszaállítását!

A CM ROM letöltése

A CM 10.1 még nincs stabil állapotban, de folyamatos fejlesztés alatt van. Ennek ellenére nagyon jól működik már most is. Célszerű a legfrissebb NIGHTLY csomagot letölteni innen.

A cikk írásának pillanatában a legfrissebb pakk a "cm-10.1-20130615-NIGHTLY-i9100.zip".

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.