2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Club zene régen és most.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ennek az írásnak az apropóját az adta, hogy, akartam csinálni valami édességet ma, mert eléggé...

[ ÚJ TESZT ]

Ennek az írásnak az apropóját az adta, hogy, akartam csinálni valami édességet ma, mert eléggé unatkoztam, meg hiányzott is a szervezetemnek a cukor.,, Gondoltam keresek valami jó kis zenét, hogy közben el legyek. Amire rátaláltam az már régen hiányzott. Egy olyan mix CD, amin vegyesen voltak minden féle régebbi club számok. Betettem a Cd lejátszóba és elkezdtem főzni. Körülbelül öt perc kellett, hogy elkezdjek a konyhában tombolni, és torkom szakadtából énekelni. Ezen kicsit elgondolkoztam. Nem azon, hogy a külvilág tuti hülyének néz, mert azt már meg szoktam. Inkább azon, hogy manapság miért nem tudnak ekkora slágereket gyártani, mint anno például Dj Junior játszott 2000 körül?! Manapság hallgatom a „club slágereket” és mint ha egy kaptafára épülne az összes. Bob Sinclair most már csak fütyülni tud, a többibe meg van valami electros beütés egy kis nyávogással és ennyi. Persze itt is vannak kivételek (biztos, manapság már kicsit elfajult a zenei ízlésem, nem követem annyira az e fajta stílus aktuális zenéit).
Ma elkapott a nosztalgia. Jó lenne, ha egy-két óra erejéig újra az a tizenéves pöcs lehetnék, aki a haverjaival ugrált Phats & Small, Moloko, Tomy Novy, vagy akár Dj Tonka aktuális slágereire, józanul, pusztán az ilyesfajta zene szeretete miatt…
Azért teszem ki címlapra, mert hátha többeteket is érdekel a téma. Nem akarom tovább taglalni a dolgokat, inkább csak egy élményt szerettem volna megosztani, és esetleg egy beszélgetést elindítani.

Arman van Helden - You don't know me


Phats &Small - Turn around

Stardust - The music sounds better with you

Spiller - Groovejet

Modjo - Lady

ATB - Killer

Mousse T. - Horny '98

Moloko - Sing it Back

Daft Punk - One More Time

Ultra Naté - Free


Wamdue Project - King of My Castle

Dj Junior & Shulcz - Darts

Dj Tonka - She knows you


Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.