2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Cikk írási segédlet Recon666-tól

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezen írással szeretném megkönnyíteni az első címlapos cikküket író fórumtársak munkáját.

[ ÚJ TESZT ]

Kódok használata

1.2 Kódok használata.

A legáltalánosabb kódok használatát nézzük meg ebben a menüpontban.

Alkalmazásuk; alkalmazásuk egyszerű, kijelöljük a tetszőleges szót vagy szövegrészt, majd rákattintunk az alkalmazni kívánt kód gombjára.

Félkövér: Ha egy szót, esetleg szövegrészt ki akarunk emelni, ezzel tudjuk megtenni.

Dőlt: A szöveg vagy szövegrész dőltté tételére való, alkalmazása ugyanaz, mint a félkövér gombé.

Aláhúzott: Szöveg vagy szövegrész aláhúzása.

Áthúzott: Szöveg vagy szövegrész áthúzása.

Off topic: A témához kevésbé tartozó szöveg, esetleg kiegészítés gyanánt írt rész "halványítását" tudjuk ezzel a gombbal megcsinálni.

Link: Linkelésnél, kiválasztjuk a linkelni kívánt oldalt, rákattintunk a link gombra, ott megjelenik egy mező a "http://" szöveggel. A szöveg után kell beilleszteni a linkelni kíván oldalt. Pl, http://logout.hu/index.html.

Kép: Ha megfelelő méretű képet találtunk, ami teljes szélességében elfér az oldalon (ez 550 pixel széles szokott lenni, de lehet kevesebb is, ilyenkor még középre igazítva sem lóg ki a kép), akkor a linkelési folyamat szerint a kép gombra kattintva megjelenik a "http://" szövegrész és utána illesztjük be a képet tartalmazó linket.

Jobbra zárt, sorkizárt, balra zárt, középre zárt: A szöveget funkcionalitásának megfelelően középre, balra, jobbra rendezetté vagy sorkizárttá teszi, működési elve az "alkalmazásuk" résznél található.

Oldal: Ha egy cikket oldalakra szeretnénk bontatni, azt e kód használatával tehetjük meg. Az első oldal mindig a cikk legtetején legyen. Így néz ki a gyakorlatban;

A kódok használata tehát így történik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.