2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Chillout... A ZENE ami kell.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hol is kezdjem... Az embernek alapvetően szüksége van nyugalomra. Hogy ezt ki hogyan éri el, egyénenként...

[ ÚJ TESZT ]

Hol is kezdjem...

Az embernek alapvetően szüksége van nyugalomra. Hogy ezt ki hogyan éri el, egyénenként változó, de természetesen vannak dolgok amik sok embert meg tudnak nyugtatni, amitől jobban érezhetik magukat.

Én személyszerint a zenétől tudok kikapcsolni, mióta az eszemet tudom. Így volt ez már óvodás koromban is, mindenféle akkori zenék mentek a rádióban otthon és én emlékszem hogy mindig felvidított, még akkor is ha kellemetlen sebeket szereztem vagy nem kaptam meg a labdát az oviban. :) Felcseperedvén sem volt ez másképp, szépen végigkísértem pár érdekes és élvezhető stílust, nem mennék bele mélyebben, az írás lényege úgyis az utolsó állomás, vagyis a chillout (extrém esetben chillhouse :) ).

Arra sajnos már nem emlékszem hogy mikor hallottam az első ilyesmi zenét és mi volt az, de ha be kellene határolnom akkor olyan 2000-re tenném az időpontot, és Chicane jutna elsőnek az eszembe (videok)

A legközelebbi és legrégebb óta hallgatott zene a Café Del Mar sorozat, melyről anno nyitottam is egy topicot. (Wikipedia link)
Ezáltal, és egy régi nagyon jó barátom miatt ismerkedtem meg ezen belül a kicsit ütemesebb, táncolhatóbb vonalat képviselő stílussal a chillhouse-al (esetleg lounge). A Café Del Mar Chillhouse mellett elég sok másik kiadótól lehet találni nagyszerű lemezeket, a Naked Music például igen pompás kis CD-kkel, bakelitekkel gazdagította a műfaj szerelmeseinek zenetárát, úgyis mint Bare Essentials, Nude Dimensions, Carte Blanche, valamint sok más.
Persze ezer más ilyen előadó és kiadó van, de képtelenség mindenki zenéjét meghallgatni, dolgozni is kell :)

Volt idő mikor Hed Kandi kiadványai jöttek be nagyon, de megesik néha hogy Buddha Bar-hallgathatnékom támad :)

A Nordic Lounge lágyabb vonalat képvisel ismét, nem úgy mint kedves jó barátom, volt évfolyam és kosarastársam, mostanában igen felkapott orosz születésű magyar állampolgár, Maxim Kuznyecov művei, melyekből a Syberia Café sorozat mindegyik darabja közel tökéletes, vezetős vagy akár buli előtt bemelegítős, ritmusos és vokálokkal szépen megtűzdelt mixként szerepel a listámon. :)

Én egy fárasztó, esetleg túl stresszes munkanap után mikor hazaérek és letespedek a gép elé, lehetőség szerint ezekből választok ki egy-egy darabot, hangulattól függően. Ha valamiért nagyon fel vagyok cseszve vagy csak simán olyan a világkép aznap, jöhet egy jó öreg Schiller, vagy kicsit gondolkodósabb esetben Yonderboi :)

Ezen írásom közben legújabb szerzeményemet, a nemrég kiadott Café Del Mar 15. kiadását hallgatom, 3 CD-s, ígéretes album :)

Nem kizárt hogy később folytatom, vagy bővítem az írást, annak megfelelően, milyen reakciók, észrevételek, vélemények érkeznek eme művemre. :)

A zene legyen veletek!

(És a Te lelkeddel... :D )

Azóta történt

Előzmények

  • Nyűgös a reggel...

    Alszom, mélyen az előző esti söradagtól. Megszólal az első ébresztő a telón, felriadok, lenyomom,...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.