2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Canyon Hazard - Megérte-e kanyonban hazardírozni?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Legyen LED-es, legyen minőségi és még nézzen is ki valahogy, de ne legyen drága? Létezik ilyen?

[ ÚJ TESZT ]

Nem voltam a csicsás dolgok híve soha, a GAMER-nek titulált cuccokra meg csak legyintettem. De gondoltam ha már összeállt a vas, ami azért játékosabb fajta, ne egy 2000 forintos holmin adjak a népnek a CS:GO-ban, meg Dying Lightban, hanem adjuk meg kicsit a módját. Nem akartam illetve nem is tudtam volna nagyon pro 20-30 ezer forint mechanikus kiegészítőt vásárolni, így esett a választásom a CANYON HAZARD billentyűzetre.

Fontos szempont volt számomra hogy a jól láthatóság kedvéért LED világítással rendelkezzen a klaviatúra amit majd késő éjjelbe nyúlva koptatok, miközben aprítom az ellent vagy csak éppen böngészek illetve Skype-olok. Továbbá volt egy minőségi elvárásom is anyag használat tekintetében, meg persze nézzen is ki valahogy. Ne legyen az a kommersz „tizenkettő egy tucat”. Lássuk ezeknek mennyire felelt meg kiszemeltem így hát kezdjük is az első dologgal, amit szemrevételezhetünk, ha kézbe vesszük a megvásárolt és hőn áhított beviteli eszközünket.

A DOBOZ

Határozottan nagy horizontális és vertikális tulajdonságokkal bír a csomagolást és védelmet szolgáló kartonpapír darabunk. Szemnek kellemes kissé "ipari" benyomást keltő. A sárga fekete színkombináció és a grafikák büszkén hirdetik a fém burkolatot és a LED-es gombsort is. Egy doboz minősége nyilván huszadrangú dolog, mert az a fontos, ami benne van. Na de ha kapunk egy kis minőségi pluszt már a csomagolástól is ami nívósabb és gusztusosabb az átlagnál, máris másként indul egy termék megítélése. Esetünkben is így van stabil stramm vastag karton matt felület ízléses darab akár hogy is ragozom. Ez jól néz ki.
Na de lássuk felnyitva, mit is rejt.
Hoppá ez üres, na, nem ám a billentyűzet, az már beüzemelve pihenget az asztalon. :).
Itt a képen is látszik csak a csomagoló és kellékanyagok láthatók. Egy matt fólia, amivel billentyűzetünket takarták le, valamint szivacsos bélések a törést megelőzendő szándékból. Valamint egy pofás és kényelmet elősegítő kiegészítő. egy felragasztható zselés csuklótámasz, aminek egyetlen negatívuma a kegyetlen irritáló szaga. ( :D )

A CUCC

Kicsit poros bevallom, mert már két hete használatban van, és sajnos begyűjtött egy kis szöszt. Ilyenek ezek a csúnya billentyűzetek porosodnak. De folytassuk a pozitívumokkal, gusztusos kinézet. Súlyos masszív darab, köszönhetően a valóban teljes egészéből fémből készült "készülék"-háznak. Kicsit gondolkodóba is estem, hogy mit lehet írni egy billentyűzetről... (gondolkodás....)

GOMBOK

A gombok kellemes tapintásúak, szabadon ülő (nem szigetes, nem burkolt) rögzítésüknek köszönhetően az esetleges morzsát és egyéb szennyeződést egyszerűbb kitakarítani alóluk.

Kivéve egy egy gombot a helyéről, megnyomorgatva érezzük, hogy azért kissé vékonyka a falvastagság. De az általános minőséggel nincs probléma. Felületük matt, az ujjról a zsiradékot viszonylag hamar begyűjtik, de hát ha szeretik, gyűjtsék.
Feltűnhetett továbbá a szemfüles olvasóknak, hogy nincs kihajtható lábacska a felső szegmensben. Valóban nincs ezt nehezményezem egy alap szinten, de együtt lehet vele élni a használatot nem befolyásolja és nem gátol semmiben.

VILÁGÍTÁS

Eszközünkből a fények játékát az Fn+Esc gomb kombinációval csalhatjuk elő, valamint ezek ismétlésével szabályozhatjuk a fényerőt is összesen, kapaszkodjunk meg kettő, azaz kettő lépésben. A fényerőtől nem fog kiégni a retinánk az biztos, sötétebb szobába nyilván elegendő mert látható teljes valójában és legalább nem zavaróan fényes. A megvilágítást előidéző kis LED-ek valahol mélyen ülhetnek a kaszni belsejében, mert a gombokat, ha nem pont felülről nézzük a fényerő jócskán gyengébbnek érzékelhető. Színvariációból is kettő létezik, ami az Fn+Tab kombóval variálható. Elsőnek a képen is szereplő kék (w,a,s,d és a kurzor nyilak lilás-pirosak.) Valamint az egybefüggő narancsos, utóbbi árnyalat ami jobban harmonizál a billentyűzet színvilágával.

EXTRA FUNKCIÓK

A felső sorban F1-F10 ig kapunk multimédiás gombokat, amik szintén az FN+a kiválasztott billentyű megnyomásával érhetők el. Van itt E-mail gyors gomb, háttérfény időkorlátot szabályzó gomb ( nem gépelünk, nem vagyunk számítógépnél, 40-60 másodperc között állítható a kikapcsolás ideje). Valamint hangerő fel/le , play/stop, mediaplayer és persze a mute (némító) gomb.

KÁBELEZÉS, KONKLÚZIÓ

Elérkeztünk egy sarkalatos ponthoz, a kábelünkhöz, ami hála isten szövet borítást kapott az USB aranyozott (legalábbis színre) . Hosszra és minőségre első blikkre teljesen korrekt a csatlakoztatást elősegítő részegységünk.

Meg vagyok elégedve a megvásárolt holmival, ami nem is olcsó, de nem is drága, minőségre korrekt és masszív darab. Eddig nem volt vele bajom, ajánlom nyugodtan azoknak, akik szeretik a kicsit különlegesebb formákat és tetszik nekik ez a "ipari" stílus, nem akarnak vagyonokat költeni egy használható billentyűzetre de kell nekik az kis+ "gamer" érzés.

Köszönöm figyelmeteket!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.