2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Canon 300D rutin-biztosítékcsere

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mármint a típusnál rutin, nem nekem, de kis csavarozási-forrasztási tudással könnyen megoldható.

[ ÚJ TESZT ]

2.

A DC panelen természetesen forrasztott árnyékolás van. Levéve elénk tárulnak a biztosítékok, K és P jelzéssel. A K 1,5A-est jelöl, és az áramkörön többféle méretnek van kialakítva hely. Valaki ezt már kihasználta ennél a gépnél, és a gyári biztosíték mellé tette az újat :D Kicseréltem hát, szebb nem lett, mint ahogy már össze volt taknyolva a NYÁK, de zárlat nem volt, az a lényeg. A DC panelt nem vettem le a gépről, szerencsére elég jól hozzáférhető a helyén is.


Biztosítékok


Eggyel több van :D


Ekkora egy biztosíték (nem ilyen került bele)

Ezután a gép összelegózása következett; sajnos nem ússzuk meg kipróbálás előtt; semmi nincs, amivel életjelet adna a gép, csak a hátlapi kijelzők, és a CF kártya LED-je. Szóval összerakni az egészet, és reménykedni. A szenzor alsó kábelét nagyon nehéz visszadugni, ezen kívül viszont a szétszedés fordítottja. És szerencsére működött :)


Egyben, rajta a nemrég takarított 75-300


...és működik is!

Nem egy egetverő hiba, igazából néhol elakadtam a szereléssel, ilyenkor viszonylag nehéz volt értékelhető képet találni a neten arról, hogy is kéne továbbhaladni, de mindenesetre nem lehetetlen feladat, kis csavarozási-forrasztási tudással könnyen megoldható. A 300D meg jó kis igásló :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.