2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Butterfly xs netbook

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Netbook méretben, notebook tudással.

[ ÚJ TESZT ]

Külsőség:

Egy szolid dobozban kapjuk meg a készüléket, ami szokásos piros – fehér kombinációból áll.
Kicsomagolva és kipakolva a dobozban található összes kelléket, minimalizmus jut az ember eszébe. Dokumentáció, csatlakozó, akkumulátor, egy védőtok, és maga a készülék.

Tok, jár egy jó pont érte, fekete, és követi a PB stílusát a logó elhelyezésével. Hölgyek szerint a second skin, piros színben még szebb lenne.
Apró figyelmesség, de jól esik.

A 6 cellás, 4400mAh akkumulátort belehelyezve, készülék egyből használatba vehető. Ellentétben a Dot m gépnél, itt nem log ki hátul, hanem belesimul a készülék házba az akkumulátor.

Nagyon szép (meggy) piros színben pompázik a készülékház, csak az alja és oldala maradt fekete. Maga a modell létezik teljesen fekete kiszerelésben is.

Sajnos még nem sikerült túllépni a fényes lakozott felületeken, teteje és a kijelzőt körül ölelő rész, még mindig ujjlenyomat gyűjtőként, vagy tükörként is funkcionálhat.
Mondjuk, ilyenkor jó lenne a törlőkendő, mint tartozék, lásd HP Pavilion, vagy egyes Asus modellek.
Felülről a megszokott könyv kinézetre épít, amibe besegít a céges logó elhelyezése. Méretei 292mm x 211mm x 28.5mm, majdnem egy A4 lap.

Portok, csatlakozok. Természetesen a két oldalára kerültek. Bal oldalán vannak a következők, Kensigton zár, hang ki/bemenet, 2XUSB, HDMI, és D-SUB.

Elől, jobb oldalt a wlan fizikai leválasztó ki/bekapcsoló gombja van elhelyezve. Hátulsó részre pedig semmi nem került.

Jobb oldalán jön a meglepetés, igen 11,6” méret mellett sikerült egy multi formátumú dvd írót is beépíteni, a LAN, és USB csatlakozók mellé. Plusz a dvd író felett egy kártya olvasónak is van helye.

Kinyitva elénk tárul a 11,6” kijelző fényes kijelző. Magán a keret felső részén találjuk a szokásos webkamera/mikrofon párost.

Már az „elődje” is nagyon jó billentyűzettel rendelkezett, itt annyit sikerült rajta azért javítani, hogy merevebb, összerakottabb érzést ad. Gombok viszonylag csendesen, rövid úton járnak. Alig észrevehető a betűk matricázása. Első próbálkozásra nem jellemző a hullámosodás.

A billentyűzet alatti részt nem sikerült elrontani a fényes lakozással, helyette egy nagyon eltalált méhsejt szerű kialakítást kapott, ami viszonylag könnyen tisztítható.
Ellenben a touchpad, ami fényes felületet kapott, ahol is reménykedhetünk, hogy a használat miatt nem fényesedik ki idővel. Multitouch kepeségekkel felruházva.

Matricázás, ez mindig a vesszőparipám marad, nem kellene, - de tudom, kell a (ön)reklám.
Akkor egy megjegyzés emiatt. A dobozon is, a gépen is, kettő helyen szerepel a processzor típusa, ami a következő lenne, Intel SU2300 Celeron.
Ellenben, legyen karácsony júniusban! A gépben ténylegesen egy jobb, egy jóval jobb került, Intel SU4100 Pentium.

Kéretik ellenőrizni vásárláskor, saját felelősségre! Remélem mást is ér majd ilyen kellemes meglepetés!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.