2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Bor: megnéztük a Borfalut

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Boggal, Polacsek és Gubro mesterrel, valamint az ASUS hazai képviseletének egy prominens...

[ ÚJ TESZT ]

Boggal, Polacsek és Gubro mesterrel, valamint az ASUS hazai képviseletének egy prominens emberével megkuksoltuk tegnap ezt a boros mókát a Felvonulási téren. Augusztus 16 és 20 között fut, 1300 Ft a belépő, amiért cserébe kapsz egy üveg kóstolópoharat.

Viszonylag kevesen voltak, és a sok nagy közül sokan nem jöttek el, illetve az egész valahogy lényegesen ridegebb volt, mint a Szegedi Borfesztivál. Jövőre ezért inkább az utóbbinál próbálunk erősíteni.

Teszteltünk jópár - nekem - új tételt. Gere Tamásék (Villány) 2003-as Aureus Cuvéeje kellemes volt, de az árához képest nem voltunk teljesen elégedettek. A Malatinszky (Villány) Kúria Merlot 2003 viszont egy kiemelkedő bor volt ebből a fajtából, mélyen gyümölcsös, klassz. Igazi reveláció volt számomra a Pfneiszl (Sopron) Impression Rouge 2003, a társaságból aztán szinte mindenki vett még egy-egy kóstolót belőle. Pedig ez egy kékfrankos alapú cuvée, és én nem vagyok a fajta nagy kedvelője.

Kóstoltuk még a Művelt Alkoholista által sokat dicsért Tringa pincészet cuvéeit is. Valóban kellemesek voltak, jó ár/érték aránnyal, de a fenti tételekkel ízre nem tudták felvenni a versenyt. Cserébe kevesebb, mint felébe kerültek.

Borozás közben vadászrepülők zúzdáztak az égen, nem messze. Legurult még pár zsíros deszka, camembert sajttál és kürtöskalács.

Azóta történt

  • Kopár bukás

    ...avagy mire fizetünk 10 rugót? Húsvét alkalmából borokat teszteltek. Megtették ezt már karácsonykor is...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.