2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Böngészőkörkép

Böngészőhelyzet napjainkban

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés, jövő

Felhívom mindenki figyelmét, hogy csak a böngészés gördülékenysége és gyorsasága a szempont az összegzésnél.

Windowson

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az Internet Explorer a leglassabb böngésző mind közül. A Microsoft kényelmes helyzetben van, de az utóbbi időben kezdi összeszedni magát. Hátulról a második a Firefox, mely önmagában nézve nem lassú, azonban Safari vagy Chrome után lassúnak tűnik.
Harmadik helyezett az Opera, a dobogó mádodik fokát a Safari kaparintotta meg.
Sebességet tekintve pedig a Chrome a legjobb választás Windowsra.

Bővíthetőség, stabilitás és testreszabhatóság terén a Firefox az abszolút győztes mind mac mind windows környezetben.

Macintoshon

Sajnos itt nincs Internet Explorer, emiatt a Firefox lett az utolsó személyes benyomásom szerint. Macen is gyorsabb az Opera mint a tűzróka, ám a webkit motoros programok sebességét egyikük sem közelíti meg. Harmadik leggyorsabb a Chrome, második pedig a Safari. Bár gördülékenységben és stabilitásban a legutolsó. A legbutább, de a leggyorsabb az itt tesztelt böngészők között a Stainless, használata közben olyan érzése van az embernek mintha kőbe lenne vésve a programkódja, annyira stabil és gyors.

Jövő

Izgalmas jövőképnek nézünk elébe.
Pletykálnak róla, hogy a következő Explorer már a grafikus kártya teljesítményét is képes bevonni a böngészés gyorsításába, sőt olvastam arról is, hogy a Microsoft gondolkodik a webkit motorra való átálláson is. Bármi is legyen igaz, tény hogy a Microsoft komolyan összeszedte magát és több jó dologgal is előrukkolt mostanában: Windows 7, Bing, Silverlight, várjuk tehát a folytatást.
A grafikus kártya általános jellegű használata egyébként nem újkeletű, már a Flash legújabb (windowsos) verziója is tudja.
A Firefox új verziói bíztató és gyors jövőképet vetítenek előre. Szerintem a 3.7-es már megközelíti a webkites böngészők sebességét.
A Google ha ilyen jól halad a fejlesztésekkel, bizony értékes százalékokat hasíthat az Internet Explorer de akár a Firefox tortájából is.
Az Apple pedig remélem egy stabil böngészőt fog írni macre (windowson stabil). Sajnos innen szivárog ki a legkevesebb információ, de az Apple az a cég akitől semmilyen érdekes feature nem kizárt.
Ilyen szempontból nincs szégyenkezni valója az Operának sem.

Kíváncsian várjuk tehát a folytatást...

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.