2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Boiling Point teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bizonyára kevesen ismeritek a Boiling Point nevezetű játékot. Eleinte én is így voltam vele, lövésem se...

[ ÚJ TESZT ]

Bizonyára kevesen ismeritek a Boiling Point nevezetű játékot. Eleinte én is így voltam vele, lövésem se volt mi lehet ez.. na de kezdődjék a történetem.

Játékvásárlást előtt álltam, mivel vészesen kezdett fogyni a játékom itthon. Kicsit körbe néztem a hazai nagy internetes áruházakban. Mivel nem szeretek túl sokat költeni a játékokra 10 ezret soha nem fogok játékért kiadni, viszont 3-4k-t nem sajnálok de akkor már ha veszek nyújtson szórakoztatást is! Találtam pár ígéretes nevet, de hirtelen megakadt a szemem a Boiling Point nevezetű játékon, gondoltam WTF, rengeteg játékot ismerek erről mégse tudok semmit. Hátoldalát elolvasva kicsit kezdett érdekelni a téma, tehát utánajártam az egésznek.
utánajárás eredménye, csak a kulcsszavakat írom:hatalmas gépigény,közepes grafika, bugos sz*r, unalmas, monoton,
Ilyen érvek alapján ki venne játékot? Na de néztem pár trailert és nem hittem el, maximum a hatalmas gépigényt, de 2005-ben jelent meg vásárláskor 2008.-at írtunk konfiggal nem hiszem hogy gond lenne-->Megvettem.

Csomag megérkezett, korrekt dobozba, telepítés... A telepítés nem olyan sokat rabolt el az életemből, 30 percet. Na tehát indítás. Magyar felirat megjelent, nélküle nem tudom mi lett volna velem, a játék során, mivel rettentően összetett beszélgetések vannak benne.
Új játék.. töltés, komolyan mondom a töltés valami szörnyű, 10 percet vártam mire elindult, de megérte! Gyönyörű látvány fogadott, Far cry szerűség, valami hatalmas!

Kezdtem a sztorival. Gyors leszek, ígérem, tehát:
A lányunkat elrabolták, ex katona apuka (azaz mi) lányunk városába megyünk nyomozni, és visszaszerezni kislányunkat, aki újságíró és rájött az ottani piszkos ügyekre.

A játék maga hihetetlen összetett. Először is be kell állnunk valamilyen csapatba (kormány, gerillák-kommunisták, banditák,mafia, indiánok) , csapattól függően kapunk küldetéseket, ezekért a mellékesekért pénzt, megbecsülést.
Viszont például ha Mafiával vagyunk megölünk egy korménybelit küldetés miatt, a kormány ránk fog szállni, ha csak nem fizetjük le a megfelelő embert hogy hagyjanak békén, aki teljesítni tisztességes összegért.

Rengeteg újdonságot írhatok a játékról,
-lehet benne bárkivel társalogni, akár ki jön szembe az utcán beszélhetünk vele vagy kérdezősködhetünk merre van ez-az..
-tudatmódosító szerek: van kocsma, ahol tisztességesen be lehet rúgni, illetve ha keveset iszunk nem rúgunk be annyira, csak mértékkel, mivel utána elég nehéz autót vezetni :)
drogok pedig felgyorsítanak, könnyebb célzás, kocsit lefuthatjuk :).. (élőbe azért ne próbálkozzatok..)
- muníciót eldugott helyen, piacon idős emberektől lehet venni helytől függően más fegyvereket
- a fegyvereket lehet fejleszteni akár saját kezűleg is
- az emberek reagálnak tetteinkre, ha sok bűntettet követünk el félni fognak vagy ránk is támadhatnak.
- a másokkal való csevely közben figyelemmel legyünk hogy mit mondunk mindenki máshogy reagál!
- önnálló pénzszerzési lehetőség: mellékesként dolgozhatsz, buszvezető lehetsz, egyéb küldiket vihetsz magánemberek számára...
- lehet saját autót venni, ha már az előzőt meguntuk volna..

Összességében nagyon jó játék lett, a fő száll picit monoton, de a mellékküldetések roppant élvezetesek! A játék elég nehéz, szóval kezdő fps gémereknek óvatosan!
A vezetés nagyon tetszett benne, fizika is szép, grafika csodálatos ahhoz képest hogy 4 éves játékról van szó, le a kalappal! Magyar fordítás nagyon jól sikerült, érthető teljes egészében a játék! A csaták nincsenek szerintem elég jól eltalálva, vagyis a sebzés elég csapnivaló,ha fejbe lőjük az embert nem hal meg rögtön, kell bele pár golyó.. Buggal is találkoztam, de a játékélményt nem rontotta. Gép kell neki, memóriából 1 giga feltétlenül szükséges!

Értékelés:
(itt nem crysishoz hasonlítom, hanem a hasonló korú játékokhoz 06 környékéig)

Grafika: 9/10
Hangok: 7/10
Sztori: 8/10
Hangulat: 10/10
Ötletek: 10/10
Nehézség: 9/10

Magyarázat:
grafika: bugok vannak a motorba, patch után nem lehet szidni!
hangok: hangok nem a legjobbak, de a Bolíviai hangulat átjött..
sztori: főszál picit monoton, mellékküldetések ennek ellenére hozzák ezt a részt
hangulat: végre egy játék aminek van kitűnő hangulata, van néhány unalmas küldetés, de többségben mindig élvezetes elmerülni a játékba, betölteni azt.
ötletek: rengeteg nagyszerű ötlet! Fentebb leírtam, szvsz szükségtelen magyarázni.
nehézség: huhh, néha megizzadtam bevallom, kihívás az van bőven! Óvatosan gyilkolni, nem rambo módjára, úgyse sikerül :)

Végítélet 88%
Összességében jó játék, ajánlom mindenkinek. 1000 Ft-ért bárki megvehet, tegyétek meg amíg van belőle, nem fogjátok megbánni!

kicsit később megvettem az 1. kiadású magyar nyelvű játékot, és felkerült a kedvenc játékok közé a polcra, gyakran előszedem újra és újra még napjainkban is!

írta: gtamate2

Előzmények

  • Olcsó Játékok,mit vegyünk?

    Mi van akkor ha esetleg nincs 10 000Ft-unk játékra, de játszani szeretnénk? Na ilyenkor jönnek az alternatívák...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.