2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blitzwolf VR szemüvegteszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Google Cardboard level 99, avagy egy remek megoldás telefonokhoz, melynek még az árával sem szálltak el.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Még valamikor nyáron írtam, azt hiszem, egy Google Cardboard nevű anomáliáról, amelyet a kínaiak rögtön a bejelentését követően irgalmatlan gyorsan elkezdtek tömegmásolni. Vagyis durván fogalmazva vehetjük úgy is, hogy a gugli másolta a saját termékét, mert a kínaiak a renderképek megjelenésekor máris elkezdték gyártani, így végül is, mire a gugli oda jutott, hogy legyártsa az elsőt, addigra a kínaiak már nagyban nyomatták. Jó, ez persze csak egy sarkos vicc, de azért valljuk be: van némi realitásszaga. Most megszereztem egy durván feltupírozott Cardboardot.

Amint megjelent a Cardboard, ami ugye pár dolláros büdzsémegoldás formájában hozta el a virtuális valóság hatalmas tortájának egy aprócska szeletét a kisebb pénzzel rendelkező emberek számára, kreatív és vállalkozó szellemű gyártók kapva kaptak az alkalmon, és elkezdtek műanyag házas, párnázott, minőségi üveggel, állítási lehetőségekkel ellátott szemüvegeket gyártani a kényelmesebb használatért.

A dologban nemcsak a gyártók látták meg az üzleti lehetőséget, hanem az alkalmazásfejlesztők és az erotikus ipar is, így ez lényegében egy öngerjesztő folyamat a Cardboard megjelenése óta. Kijött a Google megoldása, jöttek a nagyszámú eladások az olcsósága miatt, majd jöttek az alkalmazások, videók meg minden, aztán jöttek a komolyabb VR-szemcsi-megoldások, és jött még több alkalmazás. Jelenleg nagyjából itt állunk, a dolog berobbanása még nem történt meg, ha egyáltalán meg fog történni.

Nos, hát így történt, hogy megszületett a Blitzwolf saját szemcsije, ami a képeken marha jól nézett ki, és mivel már nyáron is voltak appok, amik egészen érdekes élményt nyújtottak egy párnázatlan és elég ótvar kínai Cardboard-másolattal, nem tudtam kihagyni ezt az élményt, muszáj volt megrendelnem egy példányt.

A csomagolás finoman megszenvedte az utazást, de hát láttam már ilyesmit, és a benne lévő terméket annyira nem kell félteni, és valóban nem érte sérülés. Most az egyszer szerencsére (?) nem abból állt a csomagolás, hogy kiveszem a fő eszközt, és nem tudom köré rendezni az úgy hetvenhárom és fél tartozékát, hogy beleférjen egy fotóba. Van hozzá egy szokás szerint félig fejjel lefelé nyomtatott blitzwolfos papírka, egy használati utasítás, egy törlőkendő, ami egész egyszerűen bele volt hajtogatva a használati utasítás lapjai közé, valamint egy kis zacskóban két ragasztós párna, amit nem tudom, hova kéne tenni, mert így is nagyon puha a cucc. Ezektől az apróságoktól eltekintve csak a készre szerelt, gyakorlatilag használatra kész eszköz virított a dobozban egy bubis fóliában.

Képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.