2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Blitzwolf 40W 5 portos USB töltő

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem adom fel a próbálkozást egy melléfogás után. Rettegj Blitzwolf, mert jövök!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A legutóbbi kis okosórás incidens után még nagyobb gőzzel esek neki a Blitzwolf cuccainak. Történt ugyanis, hogy beleszerettem a duálportos töltőjükbe, miután egy Nillkin kábellel párosítottam. Azóta az éjjeliszekrényemnél van, és ott töltögeti a telefonomat minden második-harmadik éjjel. Nem mintha ott számítana a gyorsaság, de inkább minőségi cuccokkal töltöm a telefonomat, ha már ennyi pénzbe került.

Azután, hogy beleszerelmesedtem, még nagyobb késztetést éreztem, hogy elhelyezzek az asztalom környékén valahol egyet az 5 port + 40W kombós töltőjükből. Hátha most megint szerencsém lesz, és gyártottak nekem egy másik remek terméket is. A nagy áram szerelmese lettem, úgyhogy nem volt más hátra, mint megvásárolni ezt a kütyüt is. Hátha a végén még kiváltja az előzőt egy az egyben.

Tény, hogy fura ez a márkanév Kínából, meg az a féligradioaktívsugárzástszenvedettvelociraptor lábnyom, amivel jelzik magukat, de nekem valahogy tetszik. Igen, az okosóra után is. Nem szabad olyan szigorú szemmel nézni rájuk, elvégre nagy gyártók is gyártottak már katasztrofálisan rossz termékeket, nem is egy alkalommal. Gondolok itt elsősorban nagy telefongyártókra. Szóval én továbbra is hiszek bennük, csak lehet, hogy nem az okoskütyük a megfelelő platform nekik.

Ránézésre amúgy elég korrekt cuccnak tűnt, kínai kütyüknél sok esetben már a dizájnból következtetni lehet a termék összminőségére. Nem mindig, de azért sokszor bejött már, hogy ha valami alapból ronda, vagy gagyi a képeken, az a valóságban is az volt.

Ez a töltő viszont már az elejétől fogva tetszett, és bár nem tudom, mennyire léteznek amúgy ilyen asztali sok portos töltők, én szerintem most találkoztam ilyesmivel először. Az asztalom környékén úgyis mindig kismillió kütyü igényel USB töltést, szóval sosem árthat egy ilyen.

Elsősorban a sok nagyáramú port, meg a határozott, szögletes dizájn volt az, ami miatt megvettem. A színe majdnem mindegy, mert a fekete morcos, és azért néz ki jól, a fehér meg elegáns. Mostanában kicsit túl sok volt a fehér, úgyhogy a feketénél maradtam, nem bántam meg.

A doboza a szokásos Blitzwolf: barna karton tömör, helytakarékos elrendezéssel, minimalista dizájnnal. Én abszolút híve vagyok az ilyesmi csomagolásnak, ami teszi a dolgát (védi a terméket), rá van írva, amit nagyon muszáj, de szemmel láthatóan környezetbarát. Vagy olyasmi. A doboznak mind tudjuk, mi a sorsa, és ha már ez így van, akkor kíméljük egy kicsit a környezetet.

Legnagyobb meglepetésemre EU töltőkábellel küldték, pedig mostanában aztán végképp semmit nem kaptam azzal, de tök boldog lettem, hogy nem kell megint egy nyomi átalakítón fityegnie a falban a kábelnek. Apropó, kábel. Kábé 1 méter hosszú, talán picivel több, sima gumis borítás, semmi különös.

A termék egy határozott tömegű kis tégla, ha jól emlékszem, az ő töltőjük volt az legutóbb is, aminél feltűnt, hogy nehéz. Nem kívánok messzemenő következtetéseket levonni (bár sokan ezt hittétek), csak annyit mondok megint, hogy van benne anyag. A felülete egyébként fényes műanyag, és sajnos gyűjti az ujjlenyomatokat, de a fekete mindig is ilyen volt, talán a fehér ilyen szempontból jobb választás.

A márkajelzéssel átellenes oldal talpnak készült, ugyanis raktak rá a 4 sarokba 4 kis gumipöcköt, hogy ne csússzon el az asztalon, és ne karcolódjon. Jó ötlet volt, tényleg nem csúszkál. A feliratok csak a szokásosak, annyi bővítéssel, hogy maximum 40W-ot tud leadni, azaz 8 ampert tud leadni, de portonként legfeljebb 2.4 ampert. Ez azért lég jól hangzik.

Képek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.