2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Biztonsági bestsellerek

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Érdekes feladatot állítottam fel ma magamnak. Megpróbáltam egy olyan listát összeállítani,...

[ ÚJ TESZT ]

Érdekes feladatot állítottam fel ma magamnak. Megpróbáltam egy olyan listát összeállítani, ami tartalmazza azokat az alapműveket, amiket szerintem minden témával foglalkozó embernek el kell olvasnia. Íme a TOP10. Nyilván lehetne másokat is ajánlani, aki ezt a bejegyzést olvassa, feltétlenül tegye meg a fórumban!

1., Steven Levy: Hackers: Heroes of the Computer Revolution. Az igazi történelemkönyv. Mindent meg lehet tudni a kezdetekről. Érdekes olvasmány, mindenkinek ajánlom!

2., Bruce Schneier: Secrets and Lies. Minden le van benne írva, amit tudni kell a biztonsági szemléletről. Schneier könyvei egyébként is rendkívül jók.

3., Kevin Mitnick: A megtévesztés művészete. A social engineering alapművének tartom.

4., McClure, Scambray, Kurtz: Hacking Exposed. A hackelés végrehajtása lépésről lépésre. Nyilván nem lehet belőle megtanulni a hackerkedést, de remek összefoglaló mű a lépésekről.

5., Hansche, Berti, Hare: Official (ISC)2 Guide to the CISSP Exam. 10 témakörben összefoglalva minden, amit az IT biztonságról tudni kell.

6., Matt Bishop: Computer Security: Art and Science. Igazi tudományos könyv. Minden, amit az algoritmusokról és az elméletről tudni kell. Nem könnyű olvasmány.

7., Shon Harris: Gray Hat Hacking: The Ethical Hacker's Handbook. Harris Schneierhez hasonlóan nagyon jó könyveket ír, de inkább a műszaki vonallal foglalkozik. Más könyveit is ajánlom.

8., Menezes, van Oorschot, Vanstone: Handbook of Applied Cryptography. Schneier-t már ajánlottam, úgyhogy egy másik alapműnek számító könyv a kriptográfiai területén.

9., Buttyán, Vajda: Kriptográfia és alkalmazásai. Vajda professzor úrnál indultam el a pályán, úgyhogy az ő könyvüket, ami egyébként minden Műegyetemistának ismerős, nem hagyhatom ki.

10., Peter Norton: A hálózati biztonság alapjairól. Remek áttekintés kezdőknek.

Kíváncsian várom mások olvasmányélményeit.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.