2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

BitFenix Shinobi ház bemutató

Avagy hogyan lehet egy középkategóriás házat, egy top háznál jobban megszeretni!

[ ÚJ TESZT ]

Ismerkedés a gyártóval

A TAIPEI-i székhelyű cég 2010 április 12.-én startolt, mérnökökből, hardver dizájnerekből, és játékosokból álló csapatuk elsősorban játékosoknak készít PC-s kiegészítőket, főként számítógép házakat. A "BitFenix" brendet 2010. november 11-én le is védették, így hivatalosan is beálltak a nagyobb gyártók táborába.
Palettájukon egyelőre öt számítógép ház, és egy tucat kiegészítő található, de várhatóan ez a jövőben jócskán bővülni fog.

A Shinobi a számítógép házak piacán az alsó középkategóriát célozza meg, árban ez a 10-20.000-es sávot jelenti. Tervezésénél a játékosok igényeit tartották szem előtt, és egy minél olcsóbb házat próbáltak meg összehozni, hogy minél tágabb réteghez eljuthasson a ház.
Korábbi modelljeik, mint a Colossus, vagy a Survivor, drágább árfekvésűek voltak, és merőben egyedi formatervük -véleményem szerint- csak nagyon speciális ízlésű felhasználóknak lehet szimpatikus, a Colossus esetében a sok led, a Survivor esetében az egyedi formaterv az, ami a megszokottól eltérővé teszi a házakat.

A Shinobi esetén megpróbáltak egy olcsóbb, és a fentiekhez képest populárisabb, és egyben letisztultabb chassist tervezni, úgy vélem, ez sikerült is nekik.

Azzal, hogy a Shinobi árban képes felvenni a versenyt a nevesebb gyártók termékeivel, valamint az az innovatív újítás, hogy ebből a modellből lehet forgalomban kapni Core, vagyis "butított" verziót (ezt később részletesen is kifejtem), olcsóbban, egyenes utat jelenthet a gyártónak ahhoz, hogy házaik, legfőképp a Shinobi, szélesebb körben is ismert, és ajánlott lehessen.

Lássuk, hogy ez vajon csak egy álom, vagy van reális esély arra, hogy a 10-20.000-es kategóriában igenis 'különösen ajánlott' minősítést kaphasson.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

Előzmények

  • Lian Li PC-A05N bemutató

    A neves gyártó hazánkban kapható legkisebb ATX méretű PC házának bemutatója! Igazi csemege:)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.