Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Spirituális gyümölcsevés (1. rész)

Egy méregtelenítő életszemlélet és rendszer, amely nem takar kizárólagosságot, hanem intuitív életvitelre tanít.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

"Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják." - Arany László

"[...] Igazságok egyúttal természettörvények is,— axiómák, következőleg vita tárgyát nem képezhetik; ugyanazok ma is, mint voltak örökké" – Bicsérdy Béla

Gyümölcs. Egykor csak a királyok, uralkodók kiváltsága volt a nemes gyümölcs. Bárkit megkérdezünk arról, hogy mi jut eszébe a gyümölcsökről, akkor nagy valószínűséggel az egészség lesz az első. Mégis, ha valaki olyan életmódot folytat, amelyben táplálkozásának gerincét a nyers gyümölcs szolgáltatja, akkor az egészség, mint párja a szónak szertefoszlik, semmivé válik és csupán üveges, értetlen tekintetek köszöntenek vissza ránk.

Ezek a tekintetek hűen tükrözik az emberiség mai álláspontját, amely a hazugság és a tudatlanság mérgező egyvelegének terméke, közvetlen következménye. Spirituális gyümölcsevés. Egy roppant komplex kifejezés, amely mégsem elég egyértelmű. A két különálló, önmagában is jelentős magyarázatra szoruló fogalom szervesen összekapcsolódik és alkot egy szimbiotikus jellegű egészet. Tiszta testben tiszta tudat lakozik. A tiszta templomba visszatér a Szent Lélek.

A most megjelent cikk azon sorozat első része, amelyet a szivacsként felszívott új és egyben ősi tudásom, megértésem és megrendíthetetlen gyakorlati tapasztalataim inspiráltak. Magyar nyelven a spirituális gyümölcsevés rendszerszemléletű leírásával aligha találkozhat az olvasó. Bicsérdy "Mester" Béla volt az első és az egyetlen csodálatos ember, aki sok évtizeddel ezelőtt, magyar nyelven a publikum elé tárta az igazságot.

Erről az életmódról know-how-t, részletes leírást nagyon nehéz készíteni. Nincsenek is kőbe vésett szabályok, csak irányelvek, tapasztalati megosztások, amelyeket olyan emberek fektettek le régen és ma, akik már régóta járják az utat. A legjobb megértést az szolgáltatja, ha elképzelünk egy hegyet, amely az abszolút igazság jelképe és amelyet az igazságot keresők, feltárók a hegy különböző pontjain másznak meg. A csúcsot nem mindenki éri el. A rendszer rengeteg apró részletből tevődik össze. Szabadon megválasztható, hogy mi milyen mélységeibe kívánunk alámerülni - vagy inkább magasságokba felemelkedni a helyesebb szóhasználat - és a megszerzett tudást életünkbe integrálni.

Ezen rész célja, hogy néhány, az étkezéseinkkel és szokásainkkal kapcsolatos meglehetősen kínos kérdést körüljárjon mintegy gondolatébresztő. További cél az személyem néhány részletének bemutatása, hogy honnan jöttem és mit hagytam hátra. Ezt azért tartom fontosnak, mert egy ilyen horderejű tárgy esetében a hitelesség kulcsfontosságú tényező.

Írásomat mindenkinek ajánlom, azonban az igazi üzenete azoknak szól, akik ugyanolyan okból ahogy én is, feltették maguknak a kérdést: miként és hogyan tehetem jobbá az életem, a mindennapjaim, a közérzetem, az egészségem? Miként szabadítható fel a test és lélek a rabigából, amelyben mindannyian élünk?

Amiről szó lesz, emberi életeket menthet meg, sorsfordító erejű információ, de mindenképpen óriási, pozitív változásokat kezdeményezhet egy adott ember életében. Jogosan merülhet fel a kérdés: akkor hát miért nem hall a világ erről? Miért nincs ott a köztudatban? A válasz egyszerű: senkinek nem érdeke. Sem az embernek, mert ehhez elementáris erőket kellenek. És lássuk be: egyszerűbb hátradőlve elfogyasztanunk a pizzánkat és kólánkat. És nem is a hatalomnak, nem is a különböző iparágaknak. Nekik nem érdekük, hogy az emberek betegség, fájdalom és szenvedés mentesen éljenek. Sokáig. Pontosan az ellenkezője igaz. Hiszen a rendszernek szófogadó és nagymértékben fogyasztó szolgák kellenek, nem pedig testileg és szellemileg szabadok. Akik keveset élnek, hogy nyugdíjat ne kelljen sokáig fizetni és intenzíven, agyon stimulálva. De vajon jó ebben a világban a test és lélek szabadságval együtt élnünk egy olyan bolygón, amelyen a népesség pontosan az ellenkezője szerint él? Érdemes-e felébrednünk? Érdemes-e megküzdenünk, szembeszállnunk mindazzal ami ránk vár? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Ahogy az első nyitó idézet is sugallja: ezeket én nem azért írtam, hogy bárki is higgyen abban, amiben én, hanem azért, hogy tudjon róla. Tiszta sor, igaz? És mivel az írás nem kevés tapasztalatból táplálkozik, ezért minden, ami megosztásra kerül, az tényként, az igazságként értendő, ahogy a "Mester" is tökéletes pontossággal megfogalmazta. A Természet soha nem hazudik. Előbb vagy utóbb megfizetjük azt, amit ellene elkövettünk. Mivel a testünk is a Természet törvényei szerint működik, mi több, annak szerves része, ezért az egyik fizetségünk az egészségünk, életünk lesz. Illetve már réges-régen nem "lesz", hiszen már hosszú idők óta az. Sosem a gyönyörű Természet az, amely vereséget szenved, mert az elpusztíthatatlan. Azonban aki félreteszi makacs, "technokrata" gondolkodásmódját és hazatér, az betekintést nyerhet abba a potenciálba, amit a testünk és tudatunk együttes - zavaroktól mentes - működésével a kezünkbe kaptunk. Ekkor döbbenthet rá a legegyszerűbb ember is, hogy mennyire elsüllyedtünk az általunk épített civilizáció zűrzavarában.

Furcsa és rögös út ez. Néhol ellentmondásokkal, amelyekre választ kell keresnünk. Ezek az ellentmondások abból fakadnak, hogy egyrészt őseink életvitele és ezzel a mi saját genetikai hátterünk más és más. Pontosabban fogalmazva, fiziológiánk az utóbbi száz, ezer generációk életmódja által teljesen megváltozott, sejtszinten. Az emberi test olyan mértékű adaptációra képes, ami minden képzeletet felülmúl. Ahogy a Földön nőtt a szennyezés, a toxicitás, a test ehhez folyamatosan alkalmazkodott, úgy, hogy ennek életfunkcióink voltak az ára. Mit is várhatnánk? Halott ételt eszünk és halállal töltjük meg levegőnket, vizeinket, földjeinket.

Ez a méregtelenítési rendszer nem alkalmazható egy-az-egyben sémaként, azonban ez nem azt jelenti, hogy a végcél különböző. Az út mindig ugyanoda vezet. A tisztulás legfontosabb eleme az átmenet. Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a jelentőségét. Ezért kell tehát nagyon jól és behatóan ismerni az emberi test valós működési elvét, megismerkedni azzal, hogy mi mérgezi azt és hogyan. Miként csökkenthető, szüntethető meg a mérgezés, és hogy mindez hova vezet. Ezek roppant fontos dolgok, amiket meg kell értenünk előbb, hogy később, amikor már a méregtelenítés folyamatában leszünk, tudjuk mit kell tennünk, ha krízispontra vagy platóra kerülünk. Mert lesz sok belőle. 5-10-15 év után sem ritka. Akkor is erősnek, ellenállónak, bölcsnek kell lennünk, hogy ne térjünk le a létező legcsodálatosabb útról, amit egy ember megtapasztalhat.

Nem én vagyok az első és nem is leszek az utolsó, aki ezen keresztülmegy. De egy nagyon kedves barátommal közösen azt hiszem büszkék lehetünk arra, hogy magyarként ilyen magas szintre jutottunk el a megértésben. Az én utazásomat, egészségem visszanyerését ennek a csodálatos embernek köszönhetem. De a Természettel összhangban élők száma rohamos léptékben gyarapszik. Ez egy nagyon jó, világméretű jel a tudatosodás elmozdulása felé. És higgyétek el nekem ha azt mondom: minden ami emberi egészség és magasabb tudatállapotok, az biza' a szánknál kezdődik és a beleinkben ér véget. Vagy mégsem? Mi van akkor, ha a Nap és a levegő még ennél is fontosabb?

A gyümölcs gyorsétel

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Koogeek S1 okosmérleg

    A dizájn korrekt, gyorsan mér, bár erős fényben kicsit látszódhatna jobban is az amúgy tök király kijelző.

  • Ketogén étrend

    Semmi szénhidrát, viszont sok zsír? Ebből jó nem sülhet ki, mégis elkezdtem jobban utánanézni a témának.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.