2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Benq netbook – Kissárkány

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kicsi, hordozható, és ismeretlen, Benq Joybook Lite U121 eco

[ ÚJ TESZT ]

Benyomások:

Maga a készülék kellemes megjelenésű ebben a színben, férfi, nő egyaránt szívesen kézbe foghatja. Hozzáteszem, létezik még fehér, bordó, fekete színben is (ez az Lite U122 Eco lesz 3G modemmel megtámogatva). Kibontás után, kb. 25 perc telepítés után használatba vehető a gép.

Első dolgunk legyen a recovery lemezek legyártása. Erre külön program szolgál, a QDataTrove. Itt három fülön teljes biztonsági mentést csinálhatunk rendszermeghajtóról fájlba, lemezre. Ezt visszaállíthatjuk, plusz recovery lemez, vagy csak a programok és driverek kiírása. S a meglepő, de itt felismerték azt a dolgot, hogy ha nincs külső DVD íród, akkor a lemezt USB stickre is elkészíti. Ami szerintem jóval praktikusabb, kézzelfoghatóbb, és a táskában is könnyebb elsuvasztani.

Pár programot kapunk a készülékhez, ArcSoft – tól szokásos web kamera használatát megkönnyítő, és effektekkel ellátó programot. A MediaShow, képeket, filmeket rendező katalogizáló program lenne, ahol képeinkből képernyővédő készülhet, vagy a programból töltetjük fel a Facebookra, Flickre, vagy emailban továbbíthatjuk. Víruskereső a szokásos 90 napos Norton lenne, utána kéretik megvásárolni. Meglepetés az Office trial, angol nyelvű.

Hálózat kezelés, N típusú wlan csatlakozás, a honlapon megint hibásan feltüntetve, ahol is B/G szerepel. Nem baj, ajándék lónak…………… Szabványos 10/100 LAN csatlakozás, és pluszban egy v2.1 bluetooth beépítve. Alapvetően minden meg van ahhoz, hogy gépünket kényelmesen használjuk bárhol.

Zajkeltésben nem jeleskedik, nagyon jó sikerült hűtéssel láttak el a masinát. Hangja is csak akkor van, ha valami miatt full terhelésen van, de akkor is elviselhető, nem az üvöltős fajta. Napi használat mellett nem tűnik fel. Melegedés észrevehetően bal oldalt a HDD felett érezhető, ez sem a bántó, vagy fájdalmas kategória. Nyugodtan ölbe vehető.

Akkumulátor miatt hasonlóan használom, mint az anno bemutatott Packard Bellt. Napi használat mellett akár 7 óra felé is fel lehet tornázni a működését. Ekkor netezés LAN – ról történik, WLAN használata esetén kb. 1 órával csökken az idő, ha pedig filmet is néz rajta, vagy intenzíven nyüstöli, akkor is vígan elketyeg több mint 4 órát.
Viszont ami nagyon tetszet, 1 óra alatt feltölti az akkumulátort 80% -ra és újból használható akár órákig. Teljes töltés kikapcsolt állapotban kb. 2,5 óra volt.

A Packard Bell DOT-M összehasonlítva, ez kerülne ki győztesen, kijelzőben, és billentyűzetben egyaránt. Plusz, esztétikailag jobban meg van oldva az akkumulátor elhelyezése is.

Ár/érték arányában 100e-125e HuF között láttam, akkumulátor és op. rendszer miatt. Ha, javasolhatom, mindenki a nagy kapacitású aksival vegye meg, mert megéri. Később beszerezve, valószínű horror árban lesz a plusz kapacitás.

Szerviz, mindig megkérdezik, 2 év van hozzá. Kettő szerviz van megadva garanciás problémák rendezésére, egyik, és a másik.

Pró:

- Akkumulátor üzemidő,
- Kijelző
- Anyaghasználat
- Billentyűzet

Kontra:

- Fényes lakk felület
- Fényes kijelző
- A sok matrica

++TESZTEK++

Battery Eater Pro:

CPU BEmarks 708
GPU BEmarks 173
RAM BEmarks 2951
HDD BEmarks 3911

Everest:

Memória olvasás: 3404 MB/mp
Memória írás: 2085 MB/mp
Memória másolás: 2075 MB/mp
Memória késleltetés: 131.9 ns
CPU Queen: 3137
CPU PhotoWorxx: 1935
CPU ZLib: 6977 KB/mp
CPU AES: 1525
FPU Julia: 646
FPU Mandel: 119
FPU SinJulia: 237

Cinebench:

PassMark:

Linkek:

Benq
Joybook Holic
IT168

Kérlek, amennyiben a cikkben esetleg találtál helyesírási hibát vagy elírást, azt PRIVÁT ÜZENET formájában jelezd felém, ne a cikk topicjában

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.