2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

BenQ Joybook A52E miniteszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szerettem volna egy notebookot az alsó szegmensből. Csakis a 100-130 ezer Ft közötti gépek...

[ ÚJ TESZT ]

Szerettem volna egy notebookot az alsó szegmensből. Csakis a 100-130 ezer Ft közötti gépek jöhettek szóba, ahol szinte mindig 1 év garancia van. Ekkor akadt meg a szemem a BenQ új notijának gyengített és olcsó változatán. A gép bruttó 130900Ft volt, ami nem sok tekintve a 2 év garanciát.

[kép]

Képernyő méret: 15,4'' WXGA TFT
Processzor: Celeron M 440 1866 mhz
Memória: 512 MB (közben memóriabővítés történt, tehát 1Gb)
Merevlemez: 80 GB SATA 5400
Optikai meghajtó: DVD-RW
Grafikus vezérlő: Ati X200M
Adatátvitel: Modem/Háló: 56k modem, 1000 Lan, wlan

Kicsomagolás:

A dobozban egy kisebb dobozt találtam, melyben az adapter, az akksi, a tápkábel, egy kézikönyv, a garanciapapír, egy PC Cillin 2007 szoftver, egy driveres-programos cd és egy Linux foglalta el méltó helyét. A kis doboz mellett volt bepárnázva a gép.

A gépet kinyitva meglehetően masszív kijelző érzése töltött el. Arra számítottam hogy nyöszörögni és lötyögni fog, de ezt nem teszi.

Külsőség:

A kijelző egy WXGA szélesvásznú, csillogó felületű modell, aminek szerintem gyönyörű képe van. 1280x800 képpont megjelenítésére képes.

A gép billentyűzete (kiosztásban) példás. Az 'í' betű az asztali gépeken megszokott helyen van, és az 'fn' gomb sincs a sarokban. Ergónomiából már más a helyzet, mivel nem a leghalkabbak a gombok.

A tapipadon kellemesen siklik az ujj, és a gombjai is megfelelőek. A tapipad alatt telálható egy ledsor, ami igazából nem is az mivel nem csak a ledek világítanak hanem egyértelmű jelek. A gép teljesítményét 2 matrica hívatott elárulni: egy Ati és egy Celeron M inside.

Portok:

A gép bal oldalán található egy USB port, egy a PCMCIA kártyahely. Az utóbbiban tetszik, hogy nincs vakkártya hanem egy csapóajtó takarja el a rést. Elölről található a mikrofon bemenet és füles kimenet, ezek mellett pedig a Wi-fi kapcsolója. Jobb oldalt az optikai meghajtó és még egy USB port található. Hátul van a tápkábel, egy USB, a VGA port és az akkumulátor.

[kép]

Hűtés:

A gép hűtése meglehetősen halk, nagyon ritkán éled fel a ventilátor. Szerencsére alul semmilyen szellőző nincs, így ölbe véve sem sül meg a noti.

Belsőség:

A gép szíve egy Celeron M 440 CPU ami 1,86Ghz-en ketyeg. MEllé társul 512Mb 533Mhz-es DDR2-es memória. A Grafikáról az ATI Xpress 200M megosztott memóriás vezérlője gondoskodik. Az adatainkat egy 80 gigabájtos 5400RPM-es SATA HDD-re pakolhatjuk. Az optikai meghajtó egy Optiarc modell, ami elég hangos, ezért rezonál tőle az egész gép.

A gép nem Centrinós, és sajnos csak egy 4 cellás 2000MAh-s akku van benne ezért az üzemidő 1,5 óra.

Extrák:

Nincs egy pluszgomb se, semmi.

[kép]
Egy kicsit felsőbb kategóriájú gép mellett

Tetszik:

-Jó ár/érték arány
-Szép kijelző
-Csendes működés

Nem tetszik:

-Nem a legjobb optikai meghajtó
-Kevés port
-Gyenge akku

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.