2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bemutató: WinArchiver Virtual Drive

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rövid ismertető a Daemon Tools egy kicsi és nem utolsó sorban ingyenes alternatívájáról.

[ ÚJ TESZT ]

A lemezképkezelő szoftverek között szinte csak és kizárólag a Daemon Tools neve cseng ismerősen a felhasználók körében, pedig azért vannak alternatívák ebben a programkategóriában is.
Ilyen például az ingyenes WinArchiver Virtual Drive.

A WinArchiver Virtual Drive egy egyszerű kis CD/DVD emulátor, mely nagyon sokféle lemezkép- és archívumfájl megnyitására képes.

A program akár 23 virtuális meghajtót is létre tud hozni, melyeknek egyénileg is megválasztható a betűjele.
Extra funkciókkal nem büszkélkedhet, gyakorlatilag csak a megnyitásra, a Windowszal való indításra és az automatikus fájlbetöltés lehetőségére korlátozódik a tudása.

Az egyszerűség nemcsak az opciók számában mutatkozik meg, ugyanis "rendes" grafikus kezelőfelülete sincs a programnak, sőt még névjegyablakot sem tudunk elővarázsolni belőle.
Az okokat nem nehéz kitalálni, ez bizony egy "butított" változat (lite edition), míg a WinArchiver eredetileg egy fizetős, komplex tömörítő szoftver, melynek csupán egy plusz tulajdonsága a virtuális lemezmeghajtók támogatása.
Tehát gyakorlatilag a „nagy” programból kiemelték ezt a funkciót, sejthetően promóció céljából. Mindez persze nem fog hátrányként jelentkezni a használatban.

A működtetés egyszerűen a tálcaikon segítségével történik, a program valamennyi opcióját annak helyi menüjéből érhetjük el.

A konfiguráció menüpontra kattintva tudunk nyelvet választani (a magyar sajnos egyelőre nincs köztük), illetve itt van lehetőségünk a virtuális meghajtók betűjelének a megadására, és az ideiglenes tárolási mappa (temp) útvonalának a beállítására (ha nem felel meg számunkra a rendszer szerinti alapértelmezett helye).

A fejlesztő(k) szerencsére eszköztárat vagy egyéb bónusz alkalmazást nem integráltak (még) a telepítőbe, mely így mindössze pár száz kilobájt nagyságú!

Tulajdonságok

- támogatott archívumok: zip, rar, 7z, gzip, tar, cab, tgz, lzh, deb, rpm, mzp, stb.
- támogatott lemezkép-formátumok: iso, xdi, daa, nrg, img, vcd, dmg, bin, mdf, stb. (link)
- OS: Windows (x86, x64)

Hivatalos oldal, letöltés:
http://www.winarchiver.com/virtual-drive.htm

Azóta történt

  • Bemutató: System Explorer

    A feladatkezelők Firefoxa, avagy cseréljük használhatóbbra a beépített Windowsos feladatkezelőt!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.