2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bemutató: HP ProBook 6545b

Szert tettem rá, hát gondoltam bemutatom Nektek

[ ÚJ TESZT ]

Platform, CPU, chipset, GPU

Mit rejt a külső?

Elérkeztünk a leglényegesebb részhez, hogy mit is rejt a csinos külső? Nos, belül az AMD legújabb mobil platformjával nézünk farkasszemet, pontosabban szólva Tigris-szemet. Álljon itt egy kis táblázat a részletes felsoroláshoz.

Ahogy látjuk, a notebookba már a legújabb generációs AMD mobilprocesszor került, fedőneve Turion II M520. Duplamag, magonként 512 KB másodlagos gyorsítótár, 2,3 Ghz, 35W TDP besorolás, hardveres virtualizációs képesség, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ezeken kívül azért még egy sor egyéb technológiával is fel lett vértezve, ezen a linken lehet csemegézni.

A processzor egy AMD M880G lapkakészleten csücsül, 1x2048 MB memória társaságában, ami 800 Mhz-en működik.

A grafikáról egy lapkakészletbe integrált megoldás gondoskodik, ezt HD4200-ra keresztelték. Ez a chip alapvetően a HD3200-ra épül, azonban azt kiegészítették néhány új képességgel, mint például DirectX 10.1, vagy UVD2 videó dekódolás. Egyébként ugyanúgy 40 darab számolóegység és 55 nm-es gyártástechnológia jellemzi, HD videó lejátszásnál tehermentesíti a processzort. Ha valaki bővebbet is szeretne, annak itt, vagy itt tessék nézelődni.

A merevlemez egy 320 GB-os Fujitsu egység, amely 7200-as fordulaton működik. Határozottan fürgébb az 5400-as fordulatú társainál, de ez az igyekezet a hőtermelésben is meglátszik, ugyanis a notebook alját érezhetően melegíti. Szerencsére a csuklótámaszra ebből nem jut semmi.

A további egységeket egy LightScribe-képes DVD-író (művészi hajlamúak előnyben), Ethernet és modem port, 802.11a/b/g/n szabványokat ismerő Wi-fi modul, valamint egy 2.1-es verziójú Bluetooth egység képviseli.

A multimédiás tulajdonságokat egy 2 megapixeles webkamera, plusz a hozzá tartozó sztereó mikrofonpár erősíti. A kamera képe szerintem teljesen megfelel az átlagos igényeknek, a mellékelt szoftver pedig nagyon igényes, többféle beállítási lehetőséget is kínál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.