2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bemutató: HP ProBook 6545b

Szert tettem rá, hát gondoltam bemutatom Nektek

[ ÚJ TESZT ]

Kijelző, hőtermelés, zaj, üzemidő

Megjelenítés, melegedés, zaj, üzemidő

A kijelző egy 15,6”-os egység, ehhez a mérethez 1366x768 pixeles felbontás tartozik. Az HP is követi az iparági trendeket, ez látszik legalábbis a kijelző méretéből és felbontásából, valamint abból a tényből, hogy egy LED háttérvilágítású panelról beszélhetünk.

Szerencsére azonban nem követték el azt a hibát, hogy a felületét csillogós bevonattal lássák el, így nem is funkcionál tükörként. A színek élénkek, a kijelző fényereje több, mint elegendő. A kijelzőt körülvevő káva szintén matt felületű, így se ujjlenyomat, se tükörkép nem látszik rajta.

Úgy tűnik, hogy az AMD-nek sikerült egy modern notebook platformot összekovácsolnia, ugyanis az előző oldalakon megismert erős hardver nem jár jelentős melegedéssel. A gép átlagos használat közben (web, irodai programok, zenehallgatás) szinte alig melegszik, a billentyűzet és a csuklótámasz éppen csak szobahőmérsékletű.

Ennek egyik titka, hogy a processzor egészen 800 Mhz-ig visszaveszi az órajelét, ezzel összhangban a feszültségét is 0,8 V-ra (az eredeti 1,2 V-ról). Egyedül a notebook alja meleg, itt a merevlemez hőjét érezni.

A zaj hasonlóképpen alakul, a ventilátor halkan teszi a dolgát, ha mégis hűteni valója akadna akkor sem zavaró a hangerő, amire kapcsol, ráadásul nagyon hamar visszahalkul.

Komolyabb terhelés esetén megemelkedik a hő és a zaj is. Ilyenkor már érezni, hogy a billentyűzet és a csuklótámasz is melegszik, bár egyáltalán nem nevezném forrónak őket. A terheléssel egyenesen arányosan megemelkedik a ventilátor fordulatszáma, így a zaj is, ekkor eléggé hangos tud lenni. Mentségére szóljon, hogy legalább hatásos, és hamar visszahűti a forrófejű egységeket, így visszahalkul alapjárati szintre.

Az akkumulátor egy 6 cellás, 55 Wh-ás egység. Nyugalmi állapotban kicsivel kevesebb, mint 5 órára elegendő áramot biztosít a gépnek, de ugye ekkor még nem csinálunk semmit. Alap terhelésnél (például ennek a bemutatónak az írása közben, böngészéssel) nagyjából 3-3,5 óra az az időtáv, amivel számolhatunk. Teljes terhelést még nem volt alkalmam kipróbálni, erről nem nyilatkoznék látatlanban.

Ahogy azt korábban már említettem, lehetőségünk van kiegészítő akkumulátor használatára, amivel jelentősen megnövelhetjük a gép üzemidejét, ha arra lenne szükségünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.