2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS Zendisk 2,5” USB 3.0 külső HDD

Smart TV mellé egy 2,5”-os, 1 TB külső HDD-t kerestem, így találkoztam össze az ASUS AS400 modellel.

[ ÚJ TESZT ]

Kicsomagolás, specifikáció

Unboxing:

Csomagolás a képen látható papírdoboz, elöl-hátul hirdetve rajta a +Speed funkció által elérhető (elméleti) sebességnövekedést. Na, erre kíváncsiak leszünk…

A dobozban a drive mellett egy műbőr tok, és egy 30 cm-es kábel, USB 3.0 “micro B” - USB 3.0 “A” típusú hímnemű végződésekkel.
Papírok: egy 'quick guide' és egyben leírás a +Speed szoftver használatához, termékkóddal, valamint az ASUS Webstorage ismertetője és jelszava a másfél éves ingyenes felhőbeli tárhely igénybevételének használati feltételeivel.

A drive minimalista, letisztult dizájnt mutat, szögletes élek, egyik rövid oldalán az USB csatlakozó, mellette egy pontszerű LED, tetején ASUS felirat.
A fémház tapintása nagyon kellemes érzetű, az oldalak ráadásul csúszásmentesítettek, szaténos hatású fém, szavakkal elég leírhatatlan, milyen (érdekes) a fogása.

Hardver:

Alig vártam, hogy a HD Sentinel megmutassa, mi rejtőzik a házban.
Specifikáció:

Tehát megnyugodtam, a vásárlással nem lőttem mellé, a WD Scorpio Blue - színkódja alapján a “mindennapos használatra” szánt - sorozat régen debütált ugyan (2011.), de még ma is a piacon van, nagy megelégedésnek örvendve a noti HDD-k körében. A család 2 db 1 terás (csúcs)modellje közül ez a kisebb gyorsítótárral (8 MB) rendelkező darab.

Árgépre ránézve kiderül, hogy a legolcsóbb helyen egy ilyen puszta drive önmagában 18.000 Ft, én ugyanennyi pénzért kaptam hozzá fémházat és körítést is. A JPVX megjelenésekor azzal büszkélkedhetett, hogy a 9,5 mm-es “alacsony” kategóriában az akkori legnagyobb kapacitású drive volt.

Elszomorított azonban, hogy szeretett jogtiszta Hard Disk Sentinel programom bizonyos műszaki paramétereket nem jelenít meg, sőt az adatátviteli információkat sem számolja.

A meghajtón gyárilag két partíció található.
Egy 60 MB-os CDFS (CD-ROM) fájlrendszerű írásvédett partíció, melyen a +Speed telepítője foglal helyet, a drive csatlakozásakor automatikusan felkínálva a telepítés elindítását. A CDFS partíción található még a Felhasználói Kézikönyv digitálisan, magyar nyelven is.

A fennmaradó tárterület gyárilag NTFS-re formázott. Ezen a partíción található az ASUS Webstorage kliens 3.0 verziójú telepítője. A szoftver használatával lehetőség van feltölteni, megosztani és szinkronizálni fájlokat és könyvtárakat a “felhőbe”, nem próbáltam ki, de íme, az ASUS hivatalos GYIK linkje.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.