2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Pandora Mod

Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

[ ÚJ TESZT ]

Pandora különleges világának megjelenítése

Tudtam, hogy a sűrű dzsungel megjelenítése a cél, és hogy kell majd az az extra „ragyogás”, amitől igazán különleges lesz.

A növények beszerzése nagyon nehéz volt, mert nem „földi” növényeket akartam, hanem a filmben látottakat. Nem mehettem be egy makettes boltba, hogy akkor nekem ez, meg ez kéne (próbáltam), mert a megszállottakhoz szokott eladók is bután néztek rám.

A YouTube-on rengeteg videó van fent Pandoráról, de a páromtól kapott DVD is sokat segített. Többször végignéztem, kikockáztam, lerajzoltam az egyes növényeket és másodpercre felírtam a tól-ig részeket hogy hol látszik a dzsungel nappal / este.

Rengeteg forrásból próbáltam venni megfelelőt, de kevés sikerrel, mert nagyon pontosan tudtam, hogy mit akarok. Kicsi kellett, ami abban a kis közegben nagynak hat, pontosan olyannak kellett lennie (legalább egy részletének), mint amit a filmben láthattunk.

Hogy hány helyen kerestem megfelelő növényeket, magam sem tudom, de itt egy gyors lista: akvarisztika, makett / modell bolt, virágkötészet, kreatív boltok, koszorúkészítő, virágpiac, virágbolt, szobai szökőkút árus, webáruházak, stb. (ez tényleg nem a teljes lista!). Szinte minden növényt máshonnan szereztem be. Még annak is utánajártam, hogy hogyan lehetne házilag elkészíteni pár fát / bokrot!

A több hónapos beszerzőkörút végére lett két zacskónyi növényem, meg egy rakat fadarabom, de a korona még hiányzott. Illetve, hogy egész pontos legyek, még nem állt készen.

Még a projekt elején vettem egy csodás kis bonsait, ami megfelelt az elképzelésemnek. Ezen is kellett kicsit alakítani, hogy az élet fájához hasonlítson, de a végén egész közeli végeredményt kaptam.

Szerettem volna, ha az alkotásom „élne”, így egy élő bonszai fácskának a helyét az elejétől kezdve beleterveztem. Maga a fa egy kis cserépedényben lakott, ami alá egy kivihető medencét készítettem. Ez részben a napi locsolás és ápolás miatt, részben a tisztíthatóság / szerelhetőség miatt, részben pedig a plusz biztonság miatt. Alapból léghűtéses a rendszer, nem akartam, hogy vízzel találkozzon az elektronika.

Természetesen az élő fát semmilyen módon nem bántottam, vagy festettem le. Viszont a földjébe bele szúrtam pár festett műnövényt, hogy ott se legyen kopár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Antec-ASUS-NVIDIA

    2013-as Veletech moddingverseny nyereményház átalakításának története. Jelige: családon belül marad!

  • O.A.C - OpenAirCase

    Nyitott kivitelű számítógépház tervezési folyamata lézervágó berendezésre és casecon versenyre hangolva.

  • voland-féle casemod

    A 2014-es Veletech moddingversenyre épülő gépem alapját egy CoolerMaster Elite 335 ház adja - és sok-sok munka.

  • Fóliázás, de hogyan is?

    A fólia, a tisztítószer, a vágószerszám és a melegítőeszköz mellett sok dolog kell, ami a boltban nem beszerezhető.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.